Бойовики "ІД" теж стурбовані коронавірусом / Ілюстрація REUTERS

Терористичне угрупування «Ісламська держава» підготувало для своїх бойовиків пам'ятку поведінки в умовах епідемії коронавірусу.

Читайте такожАвстрія та Естонія через спалах коронавірусу закривають кордони для іноземців

Як повідомляє Daily Mail, список «релігійних директив» опублікували в газеті «аль-Наба», яку видають терористи.

Відео дня

Список включає в себе рекомендації «уникати хворих людей», «мити руки перед їжею» і «уникати подорожей в постраждалі від вірусу регіони». Зазначається, що подібні поради дають уряди країн по всьому світу.

У пам'ятці є і більш специфічні поради. Приміром – «вірити в Бога і шукати порятунку в ньому». Також там підкреслюється, що «хвороби вражають не самі по собі, а за вказівкою і велінням Бога».

Довідка УНІАН. В кінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавіруса COVID-19. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу в світі. В Україні на сьогодні зафіксовано два лабораторно підтверджених випадків інфікування коронавірусом і одна смерть. Введений загальнонаціональний карантин.