Хірурги видалили жінці обидва пошкоджені імплантати й передали кулю поліції / sciencealert.com

Силіконові імплантати врятували 30-річну мешканку Онтаріо (Канада) від смерті. Це перший такий задокументований у медицині випадок.

Про це пише Science alert.

Жінка прибула до лікарів з вогнепальним пораненням. Невідомий стрілець випустив у неї кулю, але та не пройшла крізь життєвоважливі органи, застрягнувши у силіконовому імплантаті грудей.

Відео дня

Читайте такожЖителям Кенії роздають Hennessy в якості "дезинфікуючого засобу для горла"

Втім, пацієнтка отримала серйозну травму грудної клітки.

«Пацієнтка повідомила, що вона йшла вулицею і відчула жар і біль у лівій частині грудей, глянула вниз – побачила кров», – розповіли медики.

Під час огляду лікарі виявили значне пошкодження грудей і «масу», що виявилась застряглою кулею. Унаслідок нападу невідомого 30-річна канадка отримала перелом ребра і пошкодження тканин легені, а від внутрішньогрудного пошкодження врятували грудні імплантати.

Хірурги видалили жінці обидва пошкоджені імплантати й передали кулю поліції.

За словами медиків, якби не імплантати, потерпілій навряд чи б вдалось уникнути поранення серця. Ліва силіконова грудь змінила траєкторію кулі та врятувала життя пацієнтці.

Як повідомляв УНІАН, жителів північного сходу Малайзії, де віра у привидів дуже сильна, дотримуватися карантину і залишатися вдома закликає «привид».