CERN

У Європейському центрі ядерних досліджень (ЦЕРН) існує "притулок" для комп'ютерних мишок. Йому навіть присвячена сторінка на сайті CERN. Про це повідомила журналістка Motherboard Вікторія Терк, яку цитує "Медуза".

Читайте такожВоскресіння, або "ефект Лазаря": вчені виявили "вимерлий" 100 років тому вид оси

У службі безпеки ЦЕРН розповіли, що притулок з'явився в 2011 році як першоквітневий жарт. З допомогою такого розіграшу хотіли звернути увагу співробітників центру на безпечну поведінку в інтернеті.

Відео дня

Ідея жарту полягала в тому, щоб співробітники ЦЕРН надіслали свої мишки в "притулок", а самі вводили електронні адреси з допомогою клавіатури.

"Одна з найбільш небезпечних речей у сфері комп'ютерної безпеки — перехід по небезпечним посиланням. Люди бачать текст, підкреслений блакитною лінією (посилання), клацають по ньому, і ніколи не вгадаєш, що там буде", — пояснив Стефан Людерс зі служби безпеки.

Комп'ютерні миші в притулок передають співробітники ЦЕРН. Клітку, в якій раніше жили морські свинки, також пожертвував один із співробітників центру.

У 2012 році сталася катастрофа — від сильного вітру впало дерево й розтрощило клітки з мишами. Пізніше притулок відновили.