Жінка все життя займається фітнесом / колажі УНІАН, скріншот

Дожити до 100 років – непросте завдання для більшості, але декому вдається, і зовсім не випадково. 97-річна фітнес-експертка поділилася "секретом здорового та молодого життя" з британським виданням The Telegraph.

Елейн ЛаЛанн разом зі своїм нині покійним чоловіком Джеком зробила революцію в сучасному фітнесі в 50-х і 60-х роках. Вона серйозно налаштована розміняти 100 років життя, що не вдалося, на жаль, її чоловіку – він помер у 2011 році у віці 96 років.

"Люди запитують мене про секрет жити здоровим і молодим життям у свої 90 з гаком. Моя відповідь проста: фізичні вправи — це король. Харчування – королева. З’єднайте їх разом, і ви отримаєте Королівство", – розповіла жінка.

Також вона дала 14 конкретних порад для тих, хто хоче жити не просто довго, але й бути здоровим.

1. Якщо ви не рухаєтеся, ви старієте

За словами пані ЛаЛанн, ви "прискорюєте" процес старіння, коли припиняєте рухатися. Тому фізичні вправи та достатнє споживання білка є обов’язковими.

2. Комбінуйте свої вправи

Від розтяжок до гри в гольф, від прибирання в домі до підйому гантелей – ви повинні прагнути виконувати вправи для зміцнення м’язів і аеробну активність по 20 хвилин щодня.

3. Тримайте талію акуратною

Чим менше жиру ви носите з собою, тим більше у вас енергії. "Кожен фунт зайвої ваги без потреби навантажує серце" , — додала експертка.

4. Не нудьгуйте.

Вона також рекомендувала завжди мати чим зайнятися, кого любити і чого чекати. "Люди вмирають не від старості, вони вмирають від нехтування та бездіяльності", — сказала Елейн.

5. Їжте продукти в їх природному стані

Фітнес-експертка наголосила на важливості вживання свіжих фруктів і овочів, уникаючи оброблених продуктів "наскільки це можливо".

6. Не сидіть на дієті

Хоча модні дієти приходять і йдуть, основа фізичної форми "залишається постійною". "Їжте правильно, щоб не помилитися", — сказала Елейн.

7. Думайте молодо

Коли Елейн було 27 і вона почала займатися спортом, вона думала, що вже стара. І зараз у свої 97 вона сказала, що почувається молодою.

8. Думайте позитивно

Щоб відзначити своє 60-річчя, її чоловік доплив до колишньої американської в’язниці на острові Алькатрас в наручниках, буксируючи 1000-фунтовий човен. Пізніше він розповів, що під час запливу був впевнений в успіху і "бачив" себе на березі.

9. Терпіння дає результат

Фітнес-експертка пояснила, що терпіння, час і невпинність можуть сприяти довгому життю. 

10. Час від часу ласуйте

Елейн порадила ставитися до свого здоров’я як до банківського рахунку. Вона сказала: "Ви повинні заробити право час від часу насолоджуватися коктейлем або десертом".

Поки ви насолоджуєтеся всім в міру, ви можете залишатися здоровими.

11. Не нехтуйте сном

97-річна жінка пояснила, що важливо відпочивати і добре спати, навіть якщо ви відчуваєте, що у вас багато енергії.

12. Оточіть себе молодими людьми

Елейн пояснила, що коли друзі її чоловіка пішли з життя, Джек сказав, що настав час знайти молодших друзів. "Тож я думаю молодо і поводжусь молодо", – додала вона.

13. Не витрачайте час на жаль

Фітнес-експертка порекомендувала зосередитися на "хороших" рішеннях, які ви прийняли, а не на поганих.

14. Ваше тіло — найцінніша річ

Вона додала, що ви є "пріоритетом". "З 1440 хвилин доби чи не розумно інвестувати 8 хвилин у себе?" — запитала Елейн.

Інші поради для тих, хто прагне довголіття

Раніше УНІАН розповідав про 9 продуктів, які допомагають знизити рівень холестерину. Нове дослідження показало, що деякі продукти харчування, можливо, демонізують помилково.

Також ми писали, чому потрібно пити каву з маслом. Вважається, що кава з маслом вершковим (за класичним рецептом) - це відмінне джерело антиоксидантів. Більш того, подібний напій може швидко розігнати метаболізм і наситити організм на кілька годин.

Вас також можуть зацікавити новини: