Вчені спростували користь червоного вина / фото ua.depositphotos.com

Червоне вино не є тим напоєм для здоров'я серця, яким колись вважалося.

Це підтвердили багато досліджень, включаючи Канадський інститут досліджень вживання психоактивних речовин, опублікований у 2023 році, пише The New York Times.

Зазначається, що результати досліджень 1990-х років пов'язували алкоголь з хорошим здоров'ям.

Відео дня

Наприклад, в одному дослідженні 1997 року, яке відстежувало 490 000 дорослих у США протягом дев'яти років, вчені дійшли висновку, що ті, хто вживав принаймні один алкогольний напій на день, мали менший ризик померти від серцево-судинних захворювань, ніж непитущі.

За словами доктора Канадського інституту Тіма Стоквелла, до 2000 року сотні досліджень дійшли подібних висновків

Однак з'явилися вчені, які наполягали довивчити нібито позитивний вплив алкоголю на організм людини. Вони припускали, що люди, які помірно п'ють, були більш здоровими, ніж непитущі з інших причин - освіченість, достаток, фізична активність.

Серед тих, хто закликав до більш ретельного вивчення питання, була дослідник з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско Кей Міддлтон Філлмор. Саме вона переконала доктора Стоквелла та інших вчених допомогти їй проаналізувати попередні дослідження та повторно проаналізувати їх таким чином, щоб можна було пояснити деякі з цих упереджень.

У підсумку команда отримала несподіваний результат: в їхньому новому аналізі раніше спостережувані переваги помірного вживання червоного вина були спростовані.

У 2022 році дослідники повідомили більш серйозні новини: вживання алкоголю не тільки не приносить користі серцево-судинній системі, але й може навіть збільшити ризик серцевих проблем.

Раніше повідомлялося, що відбувається з вашим тілом, коли ви їсте виноград щодня.

Вас також можуть зацікавити новини: