Письменник поспілкувався з 263 довгожителями і дізнався, як вони живуть / фото ua.depositphotos.com

Відомий американський мандрівник і письменник Ден Бюттнер розмовляв з 263 людьми віком від 100 років, і виділив дев'ять секретів їхнього довголіття.

Як зазначив автор, останні 20 років він подорожував світом, щоб вивчити п'ять районів, у яких люди живуть виключно довго: Окінава (Японія), Сардинія (Італія), Нікойя (Коста-Ріка), Ікарія (Греція) і Лома Лінда (Каліфорнія)

9 секретів довголіття

Після спілкування більш ніж з чвертю тисячі довгожителями письменник виділив такі загальні секрети і поради для продовження життя:

Відео дня
  1. Природний рух (довгожителі не бігають марафони та не відвідують спортзали; і кожна їхня поїздка на роботу, до друзів чи до церкви починається з радісної прогулянки).
  2. Мета (жителям кожного району, який відвідав автор, було чим жити, крім роботи).
  3. Зниження стресу (багато хто довгожителів мають свій розпорядок дня, який знімає стрес: жителі Окінави щодня приділяють кілька хвилин пам'яті своїх предків, адвентисти моляться, ікарійці дрімають, а сардинці мають щасливі години).
  4. Правило 80% (йдеться про те, щоб припинити їсти, коли шлунок заповнений на 80%).
  5. Рослинна дієта (квасоля, соя та сочевиця є наріжним каменем більшості дієт у районах з великою кількістю довгожителів; м'ясо там їдять у середньому лише п'ять разів на місяць).
  6. Алкоголь помірно і регулярно (люди у зазначених районах саме так вживають алкоголь; вважається, що люди, які помірно п'ють, живуть довше за непитущих).
  7. Приналежність до спільноти (усі, крім п'яти з 263 довгожителів, з якими розмовляв автор, належали до релігійної спільноти).
  8. Близькі на першому місці (жителі цих особливих районів приділяють своїм батькам та дітям багато часу і любові).
  9. Відповідне плем'я (довгожителі вибирають (або народжуються вже в них) соціальні кола, які підтримують здорову поведінку).

Звичайно, дотримання цих правил не гарантує, що ви доживете до 100 років, але, як зазначив автор, у вас з'явиться відмінний шанс додати у своє життя ще більше щасливих років.

Нагадаємо, раніше УНІАН публікував три дивовижні секрети довголіття від 1000 людей, які довго живуть.

Вас також можуть зацікавити новини: