Для боротьби з конденсатом в машині допоможуть боротися звичайні предмети / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Зі зниженням температури повітря обмерзле лобове скло - не єдина неприємність, з якою доводиться стикатися водіям. Конденсат, або пар на склі, утворюється, коли тепле повітря всередині автомобіля зустрічається з холодною поверхнею.

Автомобільні експерти Motor Match поділилися деякими незвичайними, але дивовижно ефективними засобами боротьби з конденсатом на склі в авто.

"Запітніле скло - поширена проблема для водіїв в зимовий час. Ми витрачаємо багато часу перед поїздкою і навіть під час неї, намагаючись очистити скло автомобіля від конденсату. Це не тільки незручно, але й зменшує видимість водія та є потенційно небезпечним. Перш ніж включати обігрів на повну потужність і діставати ганчірку з бардачка, подумайте над цими порадами - вони можуть заощадити вам час", - зазначив експерт.

Відео дня

Пакети з силікагелем

Ці невеликі пакетики часто зустрічаються в нових речах - взуття та сумках. Вони використовуються при транспортуванні цих речей, оскільки мають високу пористість і дуже ефективно вбирають вологу.

"Наявність в автомобілі декількох пакетиків з силікагелем може стати розумним вкладенням коштів, особливо при відносно низькій ціні. Це просте, але практичне рішення, яке дозволить зберегти чистоту скла", - зазначив експерт.

Піна для гоління

Ще один дивовижний предмет, який можна використовувати як засіб для боротьби з конденсатом на склі в автомобілі, - це піна для гоління.

Якщо нанести невелику кількість піни на лобове скло, а потім стерти її, то вона утворює захисну плівку, що перешкоджає утворенню конденсату, хоча попередньо необхідно видалити весь наявний конденсат.

Сіль великого помелу

Крупна сіль також є відмінним рішенням для боротьби з конденсатом в автомобілі завдяки своїм високим вологопоглинаючим властивостям.

"Просто поставте в автомобіль коробку з сіллю з кришкою і проробленими в ній отворами і забудьте, як запотіває скло", - радить експерт.

Раніше УНІАН писав, що як прибрати лід з лобового скла і не подряпати його.

Вас також можуть зацікавити новини: