Як приготувати найпростіше картопляне пюре за 15 хвилин / фото ua.depositphotos.com

Картопляне пюре - страва, яка ідеально підійде до обіду, але отримати правильну кремову текстуру та смак може бути складно, якщо у вас немає правильного рецепту. Про це йдеться у матеріалі Express.

Шеф-кухар і телеведучий Гордон Рамзі розповів, як приготувати картопляне пюре з найсмачнішою консистенцією, і сказав, що є три способи легкого приготування пюре залежно від ваших уподобань.

"Картопляне пюре є чудовим гарніром до багатьох страв, але ці три варіанти майже гідні найвищої оцінки. Поєднайте їх зі стейком рибай, якісними сосисками або міцним філе білої риби, і ви отримаєте просту, швидку їжу без зайвих суєт", - рекомендує експерт.

Відео дня

За словами Гордона, секрет досягнення текстури картопляного пюре полягає у використанні картопляної каструлі, яка коштує недешево, але виведе цей гарнір на новий рівень.

"Інвестиція в картопляну машину зробить подрібнення картоплі набагато простішим і швидшим, а результати — набагато більш гладкими, ніж за допомогою звичайної товкалки. Спробувавши один раз, ви ніколи не озиратиметеся назад", - каже шеф-кухар.

Він уточнює, що за бажанням можна використовувати картопляну машину, але для цього рецепту можна обійтися без неї.

Як приготувати картопляне пюре Гордона Рамзі

  • 1 кг картоплі
  • 75 г вершкового масла
  • 100 мл незбираного молока
  • 100 мл подвійних вершків
  • Сіль і перець

Щоб приготувати гірчичне пюре:

  • Одна чайна ложка англійської гірчиці
  • Дві чайні ложки цільнозернової гірчиці
  • Одна столова ложка діжонської гірчиці

Для приготування трюфельного пюре

  • 30 г білої та трюфельної пасти
  • 30 мл олії білого трюфеля

Для приготування кашки з часнику і трав

Два зубчики часнику (очищені і подрібнені)

Дві столові ложки розмарину, чебрецю або шавлії

Дві столові ложки м’якої зелені (наприклад, петрушка, цибуля або кріп).

Спосіб приготування

Для початку очистіть і наріжте картоплю кубиками розміром один сантиметр. Доведіть до кипіння каструлю з підсоленою водою, додайте картоплю і варіть 15 хвилин під кришкою.

Якщо ви готуєте гірчичне пюре: помістіть масло, молоко та вершки в невелику каструлю і доведіть до кипіння, а потім додайте гірчицю до теплої вершкової суміші.

Якщо ви готуєте трюфельне пюре: помістіть масло, молоко і вершки в невелику каструлю і доведіть до кипіння, потім додайте в сковороду трюфельну пасту і трюфельну олію.

Якщо ви готуєте кашку з часником і травами: розігрійте вершкове масло в маленькій каструлі, потім додайте часник і трави. Варити дві-три хвилини, потім влийте молоко і доведіть до кипіння.

Додайте м’які трави до вершково-часниково-масляної суміші та варіть ще дві-три хвилини.

"Коли картопля повністю звариться, злийте її на друшляку, якнайшвидше подрібніть у пюре (за допомогою варильної машини, якщо вона у вас є), а потім поверніть у каструлю. Залийте ароматизованим кремом і добре перемішайте. Приправте за смаком сіллю та перцем, знову перемішайте та подавайте", - радить експерт.

Останні новини кулінарії

Раніше УНІАН повідомляв про 3 перевірені рецепти смачних ласощів на зиму. Літо по праву вважається часом, коли всі роблять "закрутки", зокрема, варення - вишневе, чорничне, смородинове. Вишневе варення з кісточкою вирізнятиметься приємним терпкуватим присмаком, який чимось нагадує мигдаль.

Вас також можуть зацікавити новини: