Картопля вийде хрусткою зовні і пишною всередині / фото ua.depositphotos.com

Телевізійний шеф-кухар і ведучий Джеймс Мартін розробив метод приготування ідеальної запеченої картоплі, щоб ви могли кожен раз готувати її правильно, повідомляє The Mirror.

Кулінар запевняє: якщо слідувати його простим порадам, картопля вийде хрусткою зовні і пишною всередині.

Запечена картопля - "формула успіху" Джеймса Мартіна

Вам знадобиться:

Відео дня
  • 10 великих картоплин, очищених і нарізаних великими шматками;
  • 50 г сала або рослинного масла;
  • 2 щіпки морської солі.

Процес приготування:

  • помістіть картоплю у підсолену воду і варіть протягом 4-5 хвилин, поки її краї не почнуть розм'якшуватися;
  • злийте воду, струсіть картоплю в каструлі або друшляку, щоб краї стали шорсткими - це допоможе їм стати хрусткими;
  • розтопіть сало у глибокій вогнетривкій формі для запікання, приправте картоплю сіллю і запікайте близько 30 хвилин до золотистого кольору;
  • після закінчення цього часу переверніть картоплю і поверніть її в духовку ще на 20-30 хвилин.

Якщо ви хочете додати більше аромату, ви можете покласти на деко кілька зубчиків часнику або гілочок чебрецю/розмарину, зазначив кулінар.

Раніше УНІАН писав, скільки варити картоплю для приготування пюре.

Вас також можуть зацікавити новини: