Телевізійний шеф-кухар і ведучий Джеймс Мартін розробив метод приготування ідеальної запеченої картоплі, щоб ви могли кожен раз готувати її правильно, повідомляє The Mirror.
Кулінар запевняє: якщо слідувати його простим порадам, картопля вийде хрусткою зовні і пишною всередині.
Запечена картопля - "формула успіху" Джеймса Мартіна
Вам знадобиться:
Відео дня
- 10 великих картоплин, очищених і нарізаних великими шматками;
- 50 г сала або рослинного масла;
- 2 щіпки морської солі.
Процес приготування:
- помістіть картоплю у підсолену воду і варіть протягом 4-5 хвилин, поки її краї не почнуть розм'якшуватися;
- злийте воду, струсіть картоплю в каструлі або друшляку, щоб краї стали шорсткими - це допоможе їм стати хрусткими;
- розтопіть сало у глибокій вогнетривкій формі для запікання, приправте картоплю сіллю і запікайте близько 30 хвилин до золотистого кольору;
- після закінчення цього часу переверніть картоплю і поверніть її в духовку ще на 20-30 хвилин.
Якщо ви хочете додати більше аромату, ви можете покласти на деко кілька зубчиків часнику або гілочок чебрецю/розмарину, зазначив кулінар.
Раніше УНІАН писав, скільки варити картоплю для приготування пюре.