Дивні звички котів / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Коти постійно розчулюють нас дивними і незрозумілими звичками. Вони труться мордочкою об ноги і меблі, крадуть їжу зі столу, ховаються в коробках і витягують їжу з миски на підлогу. У кожного такого дивацтва є своє пояснення. Навіть через тисячі років після приручення коти зберігають дикі інстинкти, які були потрібні їхнім предкам для виживання, а в наші дні - для милих відео і мемів.

Відео дня

Чому кіт ходить за господарем в туалет

Власники котів знають, як важко усамітнитися в туалеті. Варто лише замкнутися у ванній кімнаті - і улюбленець відразу почне дряпати двері і нявкати, щоб його впустили.

У цій ситуації поєднуються дві особливості котів - інтерес до господаря і нелюбов до закритих просторів. Коти по натурі дуже зацікавлені і постійно стежать за господарем, перебуваючи з ним в одній кімнаті. Вони не люблять закриті двері, оскільки це заважає їм контролювати територію будинку. Коли улюблений господар закривається у ванній, це відразу викликає інтерес тварини і бажання перевірити: що ж людина там робить. До того ж у ванній завжди є свіжа вода і незвичайні запахи.

Чому кіт скидає речі

В інтернеті часто з'являються кумедні відео, де коти скидають невеликі предмети з краю столу або підвіконня. Це - прояв мисливських інстинктів. Коти люблять рухати маленькі речі і перевіряти - раптом здобич оживе і почне тікати. 

Ще одне можливе пояснення - спроба привернути увагу людини. Коти швидко запам'ятовують, що господар злиться на скидання речей. Вони можуть почати скидати предмети, щоб ви подивилися на них.

Чому кіт п'є воду з унітазу

Багато котів п'ють воду з крана або унітазу, навіть якщо у них є власна повна миска з питвом. Справа в тому, що кішкам подобається чиста і проточна вода - вона асоціюється зі свіжістю і чистотою.

Також можливо, що коту просто незручно пити з миски - наприклад, посуд занадто вузький, пахне сторонніми запахами або стоїть близько до їжі. Не забувайте, що ці тварини дуже гидливі.

Кумедні звички котів / фото ua.depositphotos.com

Чому коти труться об ноги

Одна з найкумедніших звичок котів має миле пояснення. Це означає, що улюбленець любить вас і хоче позначити ноги своїм запахом. Тертям мордочки коти вітають людей і один одного. Ще одне можливе пояснення - кіт за допомогою чутливих вусів намагається дізнатися, звідки прийшла людина і чим пахне.

Чому кішка лиже руки, а потім кусає

Не ображайтеся на улюбленця, якщо він ласкаво лиже руки і треться об них, а через мить кусає. Така поведінка буває навіть у лагідних кішок. Таким чином тварини грають з вами у мисливця. Краще не заохочувати таку поведінку, а відразу прибрати руку, інакше кіт почне сприймати долоню як предмет гри.

Чому кішка приносить їжу

Якщо кіт приніс вам їжу або іграшку - це ознака турботи. Тварина думає, що ви не вмієте полювати самостійно, і приносить вам здобич, як своєму кошеняті.

Іноді коти несуть їжу не господареві, а просто забирають подалі від миски. Можливо кішці незручно їсти з ємності, тому що вона занадто вузька і зачіпає вуса. Також коти можуть ховати в будинку їжу, щоб захистити припаси від потенційних хижаків.

Чому кіт їсть траву

Коти, які вільно гуляють на вулиці, дуже люблять жувати траву. За допомогою зелені вони намагаються очистити шлунок від неперетравленої їжі і власних грудок шерсті. Однак кішки не знають, які рослини для них отруйні, і можуть отруїтися.

Раніше ми розповідали, чому кішка топче людини лапками або мне ковдру. Ця звичка називається "молочний крок" і має кілька пояснень.

Вас також можуть зацікавити новини: