Як відповісти на запитання про зарплату? / Колаж УНІАН / фото ua.depositphotos.com, Скриншот

Відомий рекрутер Лі Хардінг назвав найпопулярнішу помилку, якої кандидати часто припускаються під час співбесід.

Опубліковане в TikTok відео набрало понад 748 тисяч переглядів і отримало безліч коментарів. Так, Хардінг каже, що багато хто неправильно відповідає на запитання про те, на яку зарплату вони розраховують на новому місці.

"Помилка полягає в тому, що, коли людей запитують про зарплату, вони кажуть щось на кшталт: "Зараз я отримую 60 тисяч, а хочу 70". Інтерв'юер уже почув, що ви зараз отримуєте 60 тисяч і, ймовірно, приймете будь-яку пропозицію, що буде вищою за 60 тисяч, бо це більше, ніж ви заробляєте", - пояснює він.

Відео дня

Натомість рекрутер пропонує запитати у співрозмовника про діапазон зарплат на посаді, якою ви цікавитеся.

"Якщо інтерв'юер сказав, що зарплата становить від 65 до 75 тисяч доларів, ви можете запитати, які навички та досвід потрібні для отримання найвищої зарплати. Озброївшись цією інформацією, ви зможете співвіднести свої навички з тими, які шукає рекрутер, і відповідно скоригувати свої очікування щодо зарплати", - каже він.

Інші поради для успішної співбесіди:

Раніше психологи розповіли, які пози допоможуть вам почуватися впевненіше під час співбесіди. Вони радять потренуватися.

А екскерівниця відділу рекрутингу в таких відомих компаніях як Amazon, Meta та Google Голлі Лі назвала головну помилку, яка може зіпсувати все враження про вас.

Вас також можуть зацікавити новини: