Співбесіду може провалити ваша самовппевненість, каже експерт / фото ua.depositphotos.com

Про деякі неприпустимі помилки під час співбесіди відомо всім – спізнення, емоційна критика на адресу колишнього роботодавця і таке інше. Але є й такі помилки, які теж гарантовано зіпсують перше враження про вас, але здогадатися про них значно важче.

Холлі Лі, колишній керівник відділу рекрутингу в компаніях Amazon, Meta та Google, розповіла CNBC про менш очевидну помилку, яка також значно знизить ваші шанси порівняно з іншими кандидатами. Йдеться про небажання кандидата розлого відповідати на поставлені рекрутером питання.

"Люди або занадто самовпевнені та думають, що їхні резюме говорять самі за себе, що їм потрібно лише дати розпливчасту, коротку відповідь, або не приділяють належного часу, щоб подумати про те, як саме їхня робота приносить користь компанії", — каже Лі.

Відео дня

Наприклад, інтерв’юер може запитати вас про користь, яку ви принесли попередньому роботодавцю. 

"Якщо ви відповідаєте короткою фразою на зразок "Я заощадив моїй компанії 1 мільйон доларів на проекті" або "Я зробив наш процес адаптації більш ефективним", не надаючи конкретного контексту чи деталей, незрозуміло, як саме ви це зробили і хто вам допоміг", - пояснює Лі.

Нехтування наведенням конкретних прикладів ваших сильних сторін, внеску та впливу на попередніх посадах може зашкодити вашим шансам отримати пропозицію роботи, оскільки це сигнал потенційному роботодавцю, що ви нерозважливі та не заслуговуєте на довіру, каже Лі. 

"Ідеального кандидата не буває, але ви повинні продемонструвати, що ви зробили, щоб завоювати довіру та позитивно вплинути на людину, яка проводить співбесіду. Нечіткі, уривчасті відповіді викликають недовіру, це показує мені, що хтось непідготовлений і не має продуманого підходу до своєї роботи", – каже вона.

Ви можете уникнути цієї поширеної помилки — і виділитися під час наступної співбесіди — прийшовши, озброївшись принаймні 3-5 конкретними прикладами своїх сильних і слабких сторін, труднощів, які ви подолали у своїй кар’єрі, останніх перемог і відповідей на інші поширені у співбесідах запитання. 

Інші матеріали з порадами щодо працевлаштування

Як писав УНІАН, менеджер з персоналу назвав 3 запитання, на які варто збрехати під час співбесіди. Співбесіда може провалитися, якщо ви будете занадто відвертими і скажете те, чого роботодавець не хоче почути.

Також ми розповідали, що чоловік рекордно швидко провалив співбесіду, встигнувши тільки зайти до офісу. Кандидат провалив співбесіду у перші 5 хвилин після того, як він увійшов до будівлі, і до самої співбесіди справа не дійшла.

Вас також можуть зацікавити новини: