Як відповісти на каверзне питання роботодавця / depositphotos.com

Роботодавці постійно ставлять на співбесідах кавезні питання, на які важко відповісти, щоб побачити, як ви справляєтесь з труднощами та перешкодами. 

Найчастіше респондентів запитують: "Яка була ваша найбільша невдача на сьогодні і чого ви з неї навчилися?". Можуть бути й інші варіанти цього запитання, наприклад "Розкажіть нам про свою помилку" або "Як ви справляєтеся з невдачами?". Дорослим часто важко відповісти на такі запитання, тому вони не відповідають на них так добре, як могли б.

Як пише Target Jobs, ці запитання допомагають визначити вашу здатність вирішувати проблеми та рівень вашої самосвідомості. Роботодавці також розуміють, що ніхто не ідеальний. Це означає, що вам не повірять, якщо ви відповісте: "Я ніколи не помилявся". Є кращі способи успішно відповісти на запитання про невдачі та помилки.

Відео дня

Опишіть, що сталося, виділіть уроки, які ви засвоїли, поясніть їм, що ви зробили, щоб у майбутньому не робити такої ж помилки. Не намагайтеся звинуватити когось іншого у своїх помилках, оскільки це неймовірно поганий варіант. Замість того, щоб намагатися виправдати свою поведінку чи дії, продемонструйте, що ви усвідомлюєте свої недоліки в цій конкретній ситуації та зосередьтеся на тому, що ви зробили, щоб позбутися їх.

Коли ви визнаєте, що могли б зробити краще, роботодавець позитивно оцінює ваш потенціал. Ніколи не виправдовуйте свої помилки. Скромні хизування теж нікуди не приведуть.

Нагадаємо, співбесіди при прийомі на роботу ніколи не бувають легкими, і стосується це не лише шукачів роботи, але й самих начальників. Бізнесмен Джеймс Каан назвав три "вбивчих" питання, які роботодавці можуть задати, щоб збити людину з курсу. 

Вас також можуть зацікавити новини: