Груші можна вживати регулярно - вони дуже корисні / фото facebook.com/dimfranka

Незалежно від форми, сорту і кольору все груші багаті поживними речовинами. Вони допомагають боротися з хворобами і насичують наш організм корисними речовинами, пише Сleveland Сlinic.

"Груші дуже корисні для здоров'я, і більшість людей їх дуже добре переносять. Вони чудово покращують травлення та мають інші вражаючі переваги для здоров'я. Це ідеальна закуска, якщо вам хочеться чогось солодкого",- каже дипломований дієтолог і доктор медичних наук Бет Червоні.

Груші належать до сімейства розоцвітих, поряд з яблуками, абрикосами, вишнями, персиками та деякими іншими фруктами та ягодами. Груші можуть відрізнятися за текстурою, кольором, хрусткістю, соковитістю та солодкістю. Попри це, всі груші абсолютно корисні для нас. 

Відео дня

Груші є чудовим джерелом антиоксидантів, клітковини, калію та вітаміну С. Але вони не тільки багаті поживними речовинами - вони також можуть знизити ризик деяких захворювань. Ось п'ять "плюсів", які ви отримаєте від вживання груш.

Живильне джерело вітамінів і мінералів

Як і більшість фруктів, груші є джерелом повноцінного харчування. В одній середній груші міститься приблизно:

  • 102 калорії;
  • 27 г вуглеводів;
  • 0,2 г жиру;
  • 6 г клітковини;
  • 0,6 г білка;
  • 1 мг натрію;
  • 17 г цукру.

Середня груша також дає вам: 9% добової норми вітаміну C, 7% добової норми вітаміну K, 5% - вітаміну B6 і 4% добової норми калію.

Допомагає контролювати рівень цукру в крові

Груші можуть допомогти стабілізувати рівень цукру в крові і навіть знизити ризик розвитку діабету 2 типу. Середня груша містить майже чверть клітковини, необхідної вам в день. Клітковина допомагає підтримувати стабільний рівень цукру в крові, уповільнюючи засвоєння цукру організмом.

Дослідники виявили, що на кожну порцію груш, з'їдену на тиждень, ризик розвитку діабету 2 типу знижується на 3%.

Крім того, груші є продуктом з низьким глікемічним індексом, а це означає, що вони не підвищують рівень цукру в крові, як солодкі продукти, а деякі фрукти можуть.

Знімає запори і покращує травлення

Клітковина збільшує об'єм і пом'якшує стілець, що допомагає йому рухатися в кишечнику. Багато продуктів містять клітковину, але груші є особливо чудовим джерелом.

Одна груша містить 6 грамів клітковини (більше 20% добової потреби дорослої людини). Щоб збільшити користь від груш, не очищайте її від шкірки. 

Зменшує запалення

Антиоксиданти-це речовини, які можуть запобігти пошкодженню клітин і запаленням в організмі. Груші багаті потужними антиоксидантами, які називаються флавоноїдами.

Дослідження показують, що флавоноїди можуть зменшити запалення та знизити ризик раку, серцевих захворювань, бактеріальних, грибкових та вірусних інфекцій, хвороби Альцгеймера, деменції та хвороби Паркінсона.

Сприяє здоров'ю серця

Груші - чудова частина дієти, яка корисна для серця. У них містяться антоціани - антиоксиданти і пігменти, що надають деяким грушам червоний колір. Згідно з багатьма дослідженнями, антоціани можуть захистити від ішемічної хвороби серця.

А калій у грушах, як відомо, допомагає знизити високий кров'яний тиск - ще один фактор ризику серцево-судинних захворювань.

Крім того, дослідження, що вивчає вплив споживання фруктів та овочів, показує, що вживання груш знижує ризик інсульту.

5 корисних властивостей груші

Раніше УНІАН розповідав про інші корисні властивості груші. Наприклад, цей фрукт добре позначається на стані шкіри і волосся, позитивно впливає на жіноче здоров'я і покращує роботу серця і судин.

Вас також можуть зацікавити новини: