Дієтолог пояснив, чим корисний м'ятний чай / фото ua.depositphotos.com

Чаювання приємний, але дуже індивідуальний процес. Хтось п'є чорний чай, а хтось - трав'яний, хтось віддає перевагу одному штаточку цукру, а хтось - меду.

Видання USA Today пише, що якщо ви шанувальник м'ятного чаю, то повинні знати його корисні властивості

Чи корисний м'ятний чай

Чай в цілому корисний для здоров'я - це легкий спосіб зволожити організм і наситити його антиоксидантами. У чаї містяться поліфенольні сполуки, які мають антиоксидантні властивості, повідомив дипломований дієтолог Даніель Крамбл Сміт.

Відео дня

Дослідження показують, що антиоксиданти, що містяться в чаї, можуть запобігати і допомагають боротися з такими захворюваннями, як серцево-судинні, а також надавати антивікову і антидіабетичну дію.

М'ятний чай відомий тим, що заспокоює шлунок і сприяє регулярній роботі кішківника, говорить Крамбл Сміт.

Дослідження 2021 року, опубліковане в журналі Complementary Therapies in Medicine, показало, що олія м'яти перцевої зменшує частоту та вираженість нудоти та блювоти у хворих на рак, які проходять хіміотерапію. Інші дослідження на тваринах показують, що м'ятний чай може розслабити тканини шлунково-кишкового тракту. За даними Mount Sinai Health Systems, м'ята перцева заспокоює м'язи шлунка і покращує відтік жовчі.

Згідно з дослідженням 2019 року, яке вивчало вплив ароматерапії, запах м'яти також може зменшити тривожність. Інші дослідження показують, що м'ятний чай може полегшити мігрень, головний біль, м'язові спазми та менструальні болі.

Однак фахівці Маунт-Сінай радять людям з гастроезофагеальною рефлюксною хворобою або хіатальною грижею уникати м'ятного чаю. М'ята може погіршити симптоми печії та розладу травлення, оскільки вона розслаблює м'язи між шлунком і стравоходом і дозволяє шлунковим кислотам повернутися в стравохід.

Чи містить м'ятний чай кофеїн

М'ятний чай не містить кофеїну. Якщо потрібен заряд бадьорості, спробуйте чорний чай, в якому кофеїну приблизно в два рази менше, ніж в чашці кави - 47 міліграмів, або зелений чай, в якому 28 міліграмів.

Але навіть якщо в ньому немає кофеїну, м'ятний чай може посилити пильність і пам'ять. Крамбл Сміт посилається на дослідження, в якому студенти коледжу, які пили м'ятний чай перед когнітивним тестом, відзначали підвищення пильності і поліпшення пам'яті.

Раніше УНІАН писав, що дієтолог назвала незвичайні корисні властивості чаю.

Вас також можуть зацікавити новини: