Чай дуже корисний для здоров'я / фото depositphotos.com

Вживання трьох чашок чаю в день може сприяти уповільненню процесу біологічного старіння.

Дослідження, проведене експертами Сичуаньського університету, показало що у любителів чаю спостерігаються ознаки уповільнення біологічного старіння, пише Earth.com. "Залежність впливу від реакції передбачає, що вживання близько трьох чашок чаю або 6-8 грамів чайного листа в день може забезпечити найбільш очевидні переваги проти старіння", - відзначили автори дослідження.

Цікаво, що у тих, хто відмовився від чаю, спостерігалося більше прискорення біологічного старіння.

Відео дня

Дослідники пов'язують ці переваги проти старіння з поліфенолами, основними біоактивними речовинами в чаї, які, як вважають, суттєво впливають на мікробіом кишечника.

Це, в свою чергу, впливає на вікові зміни в імунітеті, обміні речовин і когнітивні функції.

При цьому дослідники відзначили, що проти старіння бореться як зелений, так і чорний чай.

Вчені нагадали, що зелений чай уповільнює старіння і хвороби серця. Він відомий високою концентрацією катехінів, одного з видів антиоксидантів. Ці сполуки сприяють уповільненню старіння і зміцненню здоров'я.

А чорний чай містить багато сполук, які називаються флавоноїдами, які можуть покращити здоров'я серця. Вживання цього напою знижує ризик інсульту, артеріальний тиск і "поганий" холестерин.

Крім того, чай, особливо зелений, приносить користь для здоров'я зубів. Його позитивний вплив на гігієну порожнини рота та здоров'я зубів пояснюється кількома ключовими компонентами, включаючи фтор, поліфеноли та катехіни.

Інші новини про користь чаю

Чай є корисним напоєм, оскільки завдяки йому можна підвищувати рівень рідини в організмі, особливо взимку, коли багатьом не хочеться пити просто воду. Завдяки споживанню теплого чаю вранці можна поліпшити роботу кишечника. Вчені з'ясували, що в чаї містяться поліфенольні сполуки, які мають антиоксидантні властивості.

Вас також можуть зацікавити новини: