У мережі радять вести щоденник та щодня відповідати на 5 важливих питань для "щастя" / фото ua.depositphotos.com

Якщо зранку прокидаєшся нещасливим та не можеш впорядкувати власні думки та плани, не кажучи вже про якісь масштабні цілі у житті, мережа радить витратити кілька хвилин на "найпотужніший" ритуал

Він може все докорінно змінити, стверджує акаунт самодопомоги в Instagram keys4success. Там радять завести особистий щоденник та кожного дня записувати відповіді на 5 запитань: 

  1. За що я вдячний?
  2. Яке моє найважливіше завдання на сьогодні?
  3. Який найвизначніший момент в моєму житті стався вчора?
  4. Як я почуваюся зараз?
  5. Над чим я зараз працюю, що можу змінити на краще?
5 запитань, на які радять відповідати щодня у щоденнику для впорядкування думок / фото скриншот keys4success

Слід зазначити, що вести особистий щоденник - це не якесь чергове навіювання моди. За даними Медичного центру Університету Рочестера, такий метод може виявитися результативним для аналізу складних та інтенсивних емоцій, які переживає людина за день. Щобільше, такі творчі хвилини на одинці зі щоденником здатні допомогти розібратися у якихось особистих проблемах, знизити рівень стресу та вплинути на настрій.

Відео дня

З цим висновком також погоджується медичний заклад Kaiser Permanente. Там акцентують, що зменшення відчуття тривожності - чи не найголовніший плюс подібної звички.

Зазначимо, про позитивний ефект від ведення щоденника також згадувала американська журналістика Хейлі Фелан. У своїй колоні на The New York Times вона проаналізувала висновки науковців й констатувала: для сучасної людини ведення щоденника можна порівняти із панацеєю. 

"Існують очевидні переваги, такі як розвиток уважності, пам'яті та комунікативних навичок. Але дослідження також виявили, що ведення щоденника може призвести до покращення сну, зміцнення імунної системи, більшої впевненості в собі та підвищення IQ", - вказала вона. 

Шкідливі звички - від них ви постійно відчуваєте втому

Іноді реальною причиною безмежного відчуття втоми може виявитися шкідливий спосіб життя. А конкретніше, психологи кажуть про 8 звичок - їх легко виправити, але про них важко самостійно здогадатися.

Деякі з них стосуються сексуального життя, кави та темряви - читайте докладніше про постійні причини втоми у матеріалі.

Вас також можуть зацікавити новини: