Чим більше еумеланіну у вашому волоссі, тим більша ймовірність того, що у вас буде темне волосся / фото ua.depositphotos.com

У кожного відтінку волосся є свої плюси і мінуси, зокрема ті, які безпосередньо пов'язані зі здоров'ям. Експерти виділяють кілька таких потенційних мінусів темного волосся, пише healthdigest.com.

Як відомо, меланін у волоссі впливає на його природний колір. Люди з темним волоссям мають особливий тип меланіну, відомий як еумеланін. І що більше еумеланіну у вашому волоссі, то більша ймовірність того, що у вас буде темне волосся.

Темне волосся - мінуси для здоров'я

Дослідження і спостереження показують, що у брюнеток можуть спостерігатися такі особливості та проблеми зі здоров'ям:

Відео дня
  • Ви можете бути більш схильні до появи родимок. Дослідження 2010 року, опубліковане в Журналі Американської академії дерматології, показало, чи впливає колір волосся на чутливість до сонця і розвиток родимок у маленьких дітей. З'ясувалося, що у дітей з темним волоссям, які отримали сонячний опік, за яким послідувала легка засмага, з'явилося більше родимок, ніж у дітей зі світлим волоссям з таким же ступенем чутливості до сонця. Інші дослідники визначили, що люди з темним волоссям потенційно можуть піддаватися більшому ризику розвитку меланоми, ніж вважалося раніше.
  • Ви можете більше ризикувати розвинути нікотинову залежність. Деякі люди можуть бути більш схильні до розвитку нікотинової залежності, і, на жаль, до їх числа входять брюнетки. У науковому огляді 2006 року, опублікованому в журналі Nicotine & Tobacco Research, показано, що меланін уповільнює здатність організму засвоювати нікотин. Це означає, що нікотин проводить більше часу у вашому тілі. І що більше часу нікотин проводить у вашому організмі, то вища ймовірність звикання.
  • Ви можете почати сивіти трохи раніше, ніж блондинки. Згідно з дослідженням, проведеним експертом із догляду за волоссям Чарльзом Вортінгтоном із Charles Worthington Instant Root Concealer, перше сріблясте волосся в учасниць-брюнеток з'явилося в середньому в 32 роки - на три роки раніше, ніж у блондинок.

Крім того, у публікації наголошується, що у тих, хто коли-небудь фарбував волосся в коричневий колір, може бути більший ризик розвитку деяких видів раку.

"Хоча дослідження дали суперечливі результати, ті, хто за своїм вибором брюнети, можуть бути сприйнятливі до деяких видів раку", - пише видання.

Американське онкологічне товариство з посиланням на "деякі дослідження" повідомляє, що використання фарби для волосся, особливо темних кольорів, може збільшити ризик розвитку деяких неходжкінських лімфом.

А дослідження 2020 року, опубліковане в Британському медичному журналі (BMJ), альтернативно показало, що темноволосі жінки від природи, які використовували перманентну фарбу для волосся хоча б один раз у житті, мабуть, піддаються більшому ризику розвитку лімфоми Ходжкіна, ніж жінки, які ніколи не фарбували волосся. використовувала стійку фарбу для волосся. Серед учасників зі світлим від природи волоссям такого зв'язку виявлено не було.

Нагадаємо, раніше лікар назвав продукти, через які випадає волосся.

Вас також можуть зацікавити новини: