Морквяний пиріг від Джеймі Олівера з білим шоколадом пропечеться за 12 хвилин / Колаж УНІАН, фото скріншот, фото ua.depositphotos.com

Якщо часу на випічку не багато, а в холоднику залежалася плитка білого шоколаду, можна спробувати приготувати "нашвидкуруч" пиріг від британського кухаря Джеймі Олівера.

Йдеться про морквяний смаколик зі збірки рецептів "Чудеса на одній сковорідці", що пропечеться за 12 хвилин. Час його приготування має зайняти не більше, ніж 30 хв часу, з усіма етапами підготовки. Деталі процесу описав Express.

Пиріг згортається в рулет, а потім покривається сумішшю білого шоколаду та вершкового сиру. Таким чином досягається вершковий смак, що комбінується з ноткою лайма або лимона. Для приготування нам знадобиться: неглибока пательня чи деко, блендер/комбайн, а також папір для випічки. 

Відео дня

Інгредієнти на морквяний пиріг Джеймі Олівера: 200 г моркви, 180 г легкого вершкового сиру, 100 г борошна вищого ґатунку, 100 г білого шоколаду, 100 г світло-коричневого цукру (плюс дві столові ложки для посипки), 3 штуки великих яєць, три шматочки зацукрованого імбиру, один лайм/лимон, оливкова олія.

Як готувати пиріг з білим шоколадом - етапи

  1. Розігріти духовку до 180 градусів. Злегка змастити деко або сковорідку олією і застелити папером для випічки.
  2. Миємо моркву, розрізаємо на половинки. Далі дрібнимо соломкою вручну або ж кидаємо у комбайн. Додаємо до моркви коричневий цукор і борошно. Потім натираємо цедру з лимона чи лайма, додаємо. Плюс даємо три столові ложки оливкової олії. Збиваємо блендером до однорідної маси. Виливаємо отримане тісто у форму для випікання, ставимо на 12 хвилин у духовку.
  3. Як тільки пиріг буде готовий, перевертаємо його на чайний рушник, знімаємо папір для випікання. Чекаємо, поки охолоне. Далі скручуємо бісквіт короткими кінцями рушника, щоб він тримав форму.
  4. Половину білого шоколаду викласти в миску і розтопити в мікрохвильовій печі, потім дрібно нарізати імбир і змішати з шоколадом, соком лайма/лимона і вершковим сиром.
  5. Коли пиріг повністю охолоне, посипте його додатково коричневим цукром, викладіть поверх шоколадну суміш.

Для подачі змастіть бісквіт сиропом зі стеблового імбиру і посипте білим шоколадом, що залишився.

Лимонний пиріг Джеймі - ще одна випічка на 30 хв

Також зірковий шеф британської кухні відомий ще одним простим пирогом, який за текстурою нагадуватиме бісквіт французів та португальців. Джеймі каже, попри простоту випічки, десерт зачарує тих, хто любить апельсинову та цитрусову нотку. Легкості додає те, що на пиріг треба вже готове листкове тісто - місити його самостійно не треба.

Вас також можуть зацікавити новини: