8 речей, які роблять фальшиві люди, але ніколи не зроблять справжні / фото ua.depositphotos.com

Життя – річ непроста, особливо коли тебе оточують люди, які насправді є не такими, якими прикидаються. Вони тільки здаються милими та дружелюбними, а в реальності можуть бути справжніми маніпуляторами. 

Як пише Hackspirit, є 8 маніпулятивних речей, які роблять фальшиві люди. При цьому наголошується, що справжні та щирі люди так ніколи не вчиняють. 

1. Надмірно використовують лестощі

Відео дня

Хто не любить, коли його хвалять чи роблять компліменти? Але коли це використовується надмірно і здається нещирим, то може бути інструментом для маніпуляції.

Фальшиві люди часто вдаються до надмірного використання компліментів. Вони знають, що це швидкий і легкий спосіб завоювати вашу прихильність. Вони будуть хвалити вашу роботу, вашу зовнішність, ваші ідеї, навіть коли це не здається необхідним.

2. Завжди виставляють себе жертвою

Що б не сталося, фальшиві люди завжди кажуть, що вони – постраждала сторона. У кожного бувають важкі дні, але щирі люди визнають свої помилки та свою роль у ситуації. Вони не розігрують карту жертви, щоб отримати симпатію або маніпулювати іншими.

3. Не послідовні у своїх діях

Ви помічали, що хтось в один день дуже привітний, а в інший – відсторонений? Обіцяв вам допомогти з важким проектом, але згодом ніби забув про це?

Справжні люди послідовні. Вони мають на увазі те, що говорять, і дотримуються своїх обіцянок. Вони ніколи не змінюють свою поведінку залежно від ситуації або щоб маніпулювати іншими.

4. Багато пліткують

Відповідно до дослідження, опублікованого в Journal of Personality and Social Psychology, люди, які пліткують, як правило, мають високий рівень агресії та тривоги.

Схильність до пліткування – поширена риса фальшивих людей. Вони люблять драму і використовують її для маніпулювання думкою інших. Такі люди можуть навіть використати конфіденційну інформацію проти вас, якщо це послужить їхнім цілям.

5. Завжди намагаються перевершити вас

Ви коли-небудь помічали, що ділилися якоюсь історією чи досягненням, а хтось негайно починав говорити про свою власну, часто більш вражаючу історію? Це класичний хід і поширена риса серед маніпулятивних людей. Фальшиві люди часто відчувають потребу здаватися кращими чи успішнішими.

6. Їм бракує емпатії

Емпатія – це здатність розуміти почуття інших і розділяти їх. Це важливий аспект будь-яких справжніх стосунків. Але фальшиві люди часто позбавлені цієї риси. Вони не можуть по-справжньому співпереживати іншим, тому що занадто зосереджені на власних потребах і бажаннях.

Вони можуть удавати занепокоєння чи співчуття, коли їм це зручно, але зазвичай це засіб досягнення мети, а не щире співчуття. Відсутність емпатії може проявлятися різними способами – від применшування ваших проблем до відсутності поруч із вами у скрутний час і до повного ігнорування ваших почуттів.

7. Рідко кажуть все прямо

Ви коли-небудь помічали, як деякі люди постійно ходять околяса, ніколи не кажучи що мають на увазі? Це класична риса фальшивих людей.

Вони часто уникають прямолінійності, використовуючи натомість розпливчасту або двозначну мову. Вони роблять це, щоб маніпулювати ситуацією, уникнути відповідальності або зберегти певний імідж.

8. Бувають поруч тільки коли все добре

Деякі люди знаходяться поруч лише в хороші часи, інші ж підтримають і в скрутні. Перше – класична ознака фальшивих людей. 

Вони поруч, коли справи йдуть добре. Але коли ситуація стає складною, вони ніби скрізь землю провалилися. Їм не цікаво розділяти з вами цей тягар та допомагати пройти крізь складнощі.

Вас також можуть зацікавити новини: