Як живе спостерігач за птахами? / Колаж УНІАН / фото Jakob Wildraut/NABU SH, Bild

30-річний німецький орнітолог Якоб Вільдраут розповів про роботу спостерігача за птахами на безлюдному острові Трішен у Північному морі.

Bild називає це найсамотнішою роботою в Німеччині. На острів площею 180 гектарів біля затоки Мельдорф він прибув наприкінці березня. Чоловік стежить за територією з 27 видами птахів, що гніздяться, рахує їх і складає карти місць гніздування.

Живе Вільдраут у невеликому дерев'яному будинку з газовою плитою, дров'яною піччю, сонячними батареями та холодильником. Раз на тиждень йому на кораблі привозять питну воду, їжу та пошту. Він також узяв на острів ігри та книжки.

Відео дня

"Птахи дуже довірливі, підходять дуже близько до хатини і до мене... Чорні гуси за 50 метрів від мого вікна, чорні дрозди під моїм візком, червонокрилки і шпаки на перилах. Острів стає для мене все більш знайомим. Були навіть якісь нові відкриття: перший бурштин, перше прочитане кільцювання птахів, перший легкий сонячний опік", - розповідає він.

фото Jakob Wildraut/NABU SH

Інші незвичайні роботи

Раніше докторка Верена Меральді розповіла, що працює головним науковим співробітником у норвжеській круїзній компанії. Жінка з 2007 року плаває на круїзних лайнерах від узбережжя Південної Америки до Антарктиди.

А один із користувачів мережі раніше розповів, що більшу частину робочої зміни взагалі не працює. За його словами, за два тижні він пропрацював 7 годин із 67.

Вас також можуть зацікавити новини: