Комарі обирають своїх "жертв" не випадково / фото ua.depositphotos.com

Науковці пояснили, чому одні люди привертають увагу комарів більше, ніж інші. З'ясувалося, що є кілька факторів, що впливають на вибір цих комах.

Дерматолог Ліндсі Зубріцкі пояснила кілька причин, чому хтось може стати "магнітом для москітів", пише Daily Mail. Перша з них полягає в тому, що "комарів приваблює піт і люди з високою температурою".

"Їх особливо приваблюють такі речі, як аміак, сеча, молочна кислота, тому люди, які досить багато займаються спортом, з більшою ймовірністю постраждають від комарів", - пояснила лікарка.

Відео дня

Наступна причина може вас шокувати. За словами дерматолога, комарів приваблюють люди, які вживають пиво. Достатньо вживання невеликої банки пива. Однак експерти вважають це скоріше міфом, ніж медичним фактом.

Останнім фактором є тип і кількість бактерій, які живуть на вашій шкірі.

"Це також пояснює, чому ми частіше отримуємо укуси за щиколотки, оскільки в цих місцях є більш міцні колонії бактерій", - зазначила дерматолог.

Нагадаємо, що комарі влітку просто не дають спокою - так і норовлять скуштувати людської крові. Уникнути укусів кровопивць допомагають лише спеціальні засоби-репеленти. Але, на жаль, магазинні та аптечні підходять далеко не всім, оскільки містять синтетичні сполуки - вони можуть викликати алергію, кашель, почервоніння шкіри та свербіж. Особливо не хочеться бризкати такою "хімією" діток. Ми підкажемо, що допомагає від комарів - народні засоби, які безпечні для людей і які ненавидять комахи. Детальніше - у матеріалі.

Вас також можуть зацікавити новини: