Вихід у відкритий космос може згубно позначитися на стані нігтів людини / колаж УНІАН, фото videoblocks.com, ua.depositphotos.com

Давайте подивимося правді в очі: політ у космос - це хаос для людського організму. Ми розвивалися в земному середовищі протягом сотень мільйонів років, так що, якщо прибрати навколишнє земне середовище, все піде шкереберть.

Як пише Science Alert, у космосі відбувається втрата щільності кісток і м'язів. Починаються проблеми із зором через занадто великої кількості рідини в мозку, так як без гравітації тілесна волога може вільно рухатися всередині тіла. Є і проблеми з сечовипусканням, адже гравітація дуже важлива для того, щоб ми відчували, коли потрібно в туалет. Можлива навіть еректильна дисфункція.

І особливо гротескним недоліком космічного польоту є те, що після виходу у відкритий космос у багатьох астронавтів просто... відвалюються нігті.

Відео дня

Так. Це огидно, але це правда. Це називається оніхолізом, і проблема, здається, більше пов'язана з атмосферним тиском, ніж з гравітацією.

У космосі дуже мало навколишнього тиску, і це не дуже добре для людського організму. Щоб забезпечити максимальну безпеку при виході у відкритий космос, скафандр космонавта повинен перебувати під тиском. Все йде нормально, але коли справа доходить до рук, то з'являються проблеми.

"Травми рук поширені серед астронавтів, які тренуються для виходу у відкритий космос", - кажуть вчені.

Коли рукавички знаходяться під тиском, вони обмежують рухи і створюють точки тиску під час виконання завдань, що іноді призводить до болю, м'язової втоми, садна, а іноді і до більш серйозних травм, таких як оніхоліз.

Вихід у відкритий космос може зайняти досить багато часу, а носіння спеціальних рукавичок може спричинити та погіршити травми рук.

Нагадаємо, раніше композитор створила унікальну симфонію. Композицію створили на основі даних телескопів NASA. Симфонія є звуковою інтерпретацією даних, адже звуку в космосі немає.

Вас також можуть зацікавити новини: