Названо найбільш агресивні породи собак / фото Рixabay

Собаки можуть стати чудовими домашніми улюбленцями, але серед 221 породи є певні види, з якими потрібно жорстко поводитися, щоб контролювати їхню природну агресію. Деякі породи більш схильні до збереження агресивних рис. Майбутні власники повинні знати про це, перш ніж приймати рішення завести певну породу в своєму домі, пише Scotsman.

Зазначається, що окремі собаки можуть проявляти риси, невластиві їхній породі, і всі собаки мають потенціал бути агресивними в певних ситуаціях.

Видання наводить 10 порід, які найчастіше проявляють ознаки агресії:

Відео дня

Ротвейлер

Хоча репутація агресивного ротвейлера дещо несправедлива. Це порода собак, яка має потенціал бути агресивною. Виховання має ключове значення – добре навчений ротвейлер з досвідченим господарем може бути спокійним і люблячим собакою, але це порода не для новачків.

Німецька вівчарка

Агресія – це не завжди погана риса собаки. Темперамент німецької вівчарки означає, що вона чудово підходить для силових, поліцейських та охоронних собак. Якщо агресію спрямувати в правильне русло, вона може стати чудовим домашнім улюбленцем, який захистить свою сім'ю.

Доберман

Добермани зазвичай дуже віддані своїм господарям, але це також може призвести до проявів агресії до незнайомців. Рання соціалізація є обов'язковою для цієї м'язистої породи.

Сибірський хаскі

Сибірські хаскі були виведені для того, щоб тягнути сани кілометрами замерзлої тундри. Якщо їх не займати, то надлишок енергії може виплеснутися в агресію. Ця порода потребує багато часу, щоб займатися з нею фізичними вправами та розвивати її розумову активність.

Акіта

Це японський аналог німецької вівчарки, яку зазвичай використовують як поліцейську та сторожову собаку. Знову ж таки, важливо переконатися, що її природна агресія використовується в правильних цілях.

Чихуахуа

Класичний приклад синдрому маленької собаки. Чихуахуа має крихітне тіло, але великий характер. Регулярні непередбачувані напади агресії – не рідкість, а це означає, що вони не є оптимальним вибором для сімей з маленькими дітьми.

Довгошерстий коллі

Елегантний коллі, ймовірно, не є агресивною собакою, як думає більшість людей. Це стало несподіванкою для дослідників з Університету Гельсінкі, коли вони провели опитування 9000 власників собак і виявили, що ця порода очолила таблицю.

Родезійський риджбек

Родезійський риджбек був виведений для захисту худоби від левів в Африці, тож не дивно, що він досі зберігає агресивні риси. Це ще одна порода, яка особливо схильна проявляти агресію до незнайомих людей.

Такса

Такса не завжди є найпростішим домашнім улюбленцем. Собаки-ковбаски, як відомо, погано поводяться і не проти перейти на ричання, гарчання та укуси, якщо не отримують бажаного.

Чау-чау

Величезний чау-чау – ще одна собака, яку варто заводити лише досвідченим власникам. Ця порода має домінантну особистість, яка може вдатися до агресії, щоб підтвердити своє домінування.

Домашні улюбленці

Останнім часом кількість людей, які хочуть завести чотирилапого друга, зросла до рекордного рівня. Але вибір може бути нелегким, оскільки у світі існує понад 220 порід собак. Названо 10 найменш агресивних порід собак. Ці собаки дуже ласкаві та навряд чи проявлять агресію навіть до незнайомця.

Раніше УНІАН писав, що порода собаки може багато чого розповісти про характер власника. Чи любите ви спілкування, чи розумієтеся на моді, чи хочете виділитися з натовпу – все це можна дізнатися, подивившись на вашого улюбленця.

Вас також можуть зацікавити новини: