Ці собаки більш схильні до агресії, ніж інші породи/ Колаж УНІАН, фото УНІАН, фото wikipedia.org

Якщо ви замислювалися про те, щоб завести в будинку собаку, то ви опинитеся перед складним вибором - якій породі віддати перевагу. Різні породи собак також мають дуже різні характери: деякі з них агресивніші, ніж інші. Звісно, будь-який собака здатен вкусити, проте тоді як більшість собак навряд чи заподіють якусь шкоду, якщо їх серйозно не спровокувати, є певні породи, темперамент яких робить їх агресивнішими.

Як пише Scotsman, у США провели дослідження приблизно п'яти мільйонів випадків укусів собак, виділивши топ-10 порід, які кусалися найчастіше.

1. Сибірський хаскі

Відео дня

Сибірський хаскі - порода не для собаківника-початківця. Вони розумні та грайливі, але можуть стати агресивними, галасливими та руйнівними, особливо якщо вони не отримують достатньої кількості вправ, яких потребують, або якщо їхній власник не повністю заявляє про своє домінування. На жаль, ця проблемна поведінка може включати в себе укуси.

2. Джек-рассел-тер'єр

Ці популярні маленькі собаки спочатку були виведені для полювання і знищення щурів та інших шкідників, тому переслідування і кусання закладені в їх ДНК, хоча їх можна звести до мінімуму за допомогою дресирування.

3. Ротвейлер

Ротвейлер, ще один собака, створений для охорони і захисту, іноді отримує незаслужену репутацію агресивного собаки. Більшість ротвейлерів - дуже ніжні собаки, але якщо їх не дресирувати належним чином, у них може виникнути небезпечна звичка нападати з метою самооборони, коли реальний рівень загрози невеликий.

4. Тоса-іну

Тоса-іну японського походження - собака, виведений для боїв. Як і всі собаки, вони можуть стати ніжними домашніми тваринами, якщо їх правильно дресирувати, але це серйозне завдання, і завжди є шанс, що вони можуть сильно вкусити, якщо налякані або стривожені.

5. Бордер-коллі

Бордер-коллі - найрозумніша порода собак у світі, але їх розводили для того, щоб пасти худобу і захищати її, за необхідності використовуючи зуби. Вони цілком можуть вкусити господаря під час гри або тренування, але суворе слово дасть їм зрозуміти, що це неприйнятно. У всіх інших відношеннях це люблячі та ніжні сімейні собаки.

6. Німецька вівчарка

Німецька вівчарка - одна з найкорисніших собак у світі. Поліція і армії по всьому світу використовують їх як сторожових собак, так і собак для виявлення наркотиків. Однією з якостей, що дозволяють їм добре справлятися з цими завданнями, є те, що вони готові вкусити, якщо буде потрібно - наприклад, щоб зупинити злочинця. Але іноді такий собака може вкусити когось і помилково.

7. Кокер-спанієль

Власники цих собак знають, що вони часто кусаються в дитинстві, хоча більшість дорослих собак відвикають від цього.

8. Чихуахуа

Коли ви такі маленькі, як чихуахуа, не дивно, що ви відчуваєте необхідність проявляти свою владу. Це може призвести до того, що крихітні цуценята будуть одночасно галасливими і злісними - риси, з якими необхідно боротися в ранньому віці, інакше вони можуть стати постійними.

9. Пітбультер'єр

Вони заборонені у Великобританії, але залишаються популярною домашньою твариною в США. Основна проблема з собаками цього типу не тільки в тому, що вони з більшою ймовірністю вкусять, ніж інші породи, а й у тому, що їхній укус настільки сильний, що може завдати серйозної шкоди, що призводить до кількох смертельних випадків щороку.

10. Чау-чау

Чау-чау - дуже відданий собака, а це означає, що небезпека укусу господаря відсутня. Проблеми можуть виникнути, коли вони думають, що їхньому власнику погрожують, або просто якщо вони виступають проти незнайомця. Це означає, що їх слід постійно тримати під суворим контролем.

Раніше експертка розповіла про породу собак із надвисоким рівнем нахабства. Ці маленькі собаки сміливі та товариські, і претендуватимуть на лідерство у вашій родині.

Вас також можуть зацікавити новини: