Названо ознаки, які свідчать про те, що поруч із вами справжній друг / фото ua.depositphotos.com

Ми завжди шукаємо підказки, які вказують на те, чи є хтось справжнім другом, чи людина просто поруч із вами через ваш успіх. Психологи виокремлюють деякі ключові ознаки, які вказують на те, що дружба – справжня, пише Hackspirit.

1. Людина поруч із вами виявляє співчуття

Одним із наріжних каменів будь-якої справжньої дружби є співчуття. Це здатність розуміти почуття інших і ділитися ними.

Відео дня

Йдеться про можливість поставити себе на місце людини, побачити світ з її точки зору. Це якість, яка вирізняє справжнього друга.

2. Друг поруч, коли у вас настають важкі часи

Друг пізнається в біді. Ця стара приказка є напрочуд влучною. Справжні друзі знають, коли варто дати вам простір, а коли бути поруч.

Вони можуть відчути, коли у вас настає важка мить, і пропонують свою підтримку та розуміння без засудження. Тож зверніть увагу на тих, хто залишається поруч із вами у найгірші часи.

3. Вас приймають із усіма вашими недоліками

Бути людиною означає бути недосконалим. У кожного з нас є свої примхи, недоліки, маленькі (іноді не дуже) вади. І справжні друзі не бояться жодної з цих речей. 

Вони не просто терплять вас, а приймають ваші недоліки, розуміючи, що вони є частиною вашої особистості. Справжні друзі не очікують, що ви будете ідеальними, вони цінують вас такими, якими ви є. 

4. Ваші перемоги святкують разом із вами

У всіх нас є моменти тріумфу – підвищення на роботі, успішна реалізація проекту чи просто досягнення особистої мети. Радість від свякування ваших успіхів подвоюється, коли є з ким нею поділитися, особливо коли людина щиро радіє за вас.

Памʼятайте: справжній друг не змагається з вами і не почувається приниженим через ваші досягнення. 

5. Вам готові кинути виклик

Це може здатися нелогічним, але справжній друг не завжди з вами погодиться. Коли це необхідно, вам навіть можуть кинути виклик.

Справа в тому, що справжні друзі піклуються про ваше зростання. Вони розуміють, що справжній розвиток часто відбувається лише тоді, коли ви виходите із зони комфорту. І вони готові підштовхнути вас, навіть якщо це може призвести до короткочасної напруги у стосунках.

6. Ваші особисті кордони поважають

Повага до особистих кордонів є важливою частиною будь-яких здорових стосунків, у тому числі дружби. Справжні друзі поважають ваш особистий простір, ваші потреби та кордони.

7. На вас завжди знаходять час

Ми всі живемо зайнятим життям. Але справжній друг завжди знайде спосіб викроїти для вас час, незалежно від того, наскільки насичений у нього графік.

8. Ваші секрети не розголошують іншим

Справжня дружба будується на довірі, і значною частиною цієї довіри є усвідомлення того, що ваші секрети залишаться в безпеці.

9. Ви можете просто помовчати

Ви можете оцінити глибину дружби не лише за розмовами, які ви проводите, але й за часом, коли ви можете просто помовчати. 

Справжньому другу не потрібна постійна балаканина, щоб підтримувати зв’язок із вами. Такі люди розуміють, що мовчати не завжди незручно.

Суть у тому, що зі справжнім другом ви можете бути собою. Ви не відчуватимете потреби говорити безперервно – якщо вам захочеться мовчати, вони мовчатимуть разом із вами.

10. Ваш друг служить для вас опорою

MentalHealth.org розповідає про ще один важливий аспект справжньої дружби: наші друзі можуть спускати нас з неба на землю, допомагати нам дивитися на речі з іншої перспективи та справлятися з життєвими проблемами. 

Наявність у вашому житті людини, яка може допомогти вам впоратися з життєвими труднощами, не тільки знімає стрес, але й підсилює вашу здатність справлятися з цими викликами.

Вас також можуть зацікавити новини: