На ринку представлено безліч сортів родзинок, але вони незначно відрізняються один від одного / фото ua.depositphotos.com

Родзинки часто використовують у випічці, кулінарії або просто в якості швидкого здорового перекусу. На ринку представлено безліч сортів родзинок, які незначно відрізняються один від одного за вмістом поживних речовин.

Видання Pink Villa пише, що найпоширеніші види - чорні родзинки, кишмиш, червоні або вогняні родзинки, темні родзинки, зелені і золоті родзинки.

Харчова цінність родзинок

Родзинки багаті натуральними цукрами, клітковиною, вітамінами і мінералами. Хоча існує багато сортів родзинок, їх поживна цінність в основному залишається незмінною.

Відео дня

У чверті чашки родзинок:

  1. Калорії: 120
  2. Білки: 1 грам
  3. Жири: 0 грам
  4. Вуглеводи: 32 грами
  5. Клітковина: 2 грами
  6. Цукор: 26 грам
  7. Кальцій: 25 міліграм
  8. Залізо: 1 міліграм

Крім того, родзинки хороше джерело:

  • Калію;
  • Міді;
  • Вітаміну B6;
  • Марганцю;
  • Бору;
  • Вітаміну C.

Чим корисні родзинки для здоров'я

Корисні властивості родзинок, які роблять їх ідеальним перекус для ласунів: 

  • може контролювати гіпертонію;
  • сприяє здоров'ю кишечника;
  • відмінне джерело антиоксидантів;
  • запобігає анемії, завдяки високому вмісту заліза;
  • зміцнює кістки;
  • підтримує здоров'я серцево-судинної системи;
  • покращує здоров'я зубів;
  • допомагає контролювати вагу;
  • допомагає відновлюватися після тренування.

Як найкраще їсти родзинки

  • в якості перекусу;
  • Trail Mix - змішайте родзинки з горіхами, насінням і, можливо, для смачної універсальної суміші.
  • добавка до каш;
  • добавка в йогурт;
  • випічка;
  • салати;
  • рисові страви;
  • інгредієнт для смузі;
  • сендвіч з горіховим маслом - намажте арахісове або мигдальне масло на цільнозерновий хліб і додайте родзинки зверху.

Раніше УНІАН писав, що буде, якщо щодня їсти картоплю і скільки можна її з'їдати.

Вас також можуть зацікавити новини: