Вчені назвали напій, який допоможе регулювати цукор в крові / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Люди, які щодня випивають хоча б одну чашку чаю, на 47% менше схильні до ризику розвитку одного зі смертельних захворювань, ніж ті, хто ніколи його не п'є.

За словами вчених, чай допомагає людям краще контролювати рівень цукру в крові завдяки вмісту антиоксидантів і поліпшенню роботи кишечника. Щоденне вживання будь-якого чаю, включаючи звичайну заварку або зелений чай, знижувало ризик розвитку захворювання на 28% в порівнянні з тими, хто ніколи не випивав ні чашки цього напою.

"Отримані нами дані натякають на позитивний вплив звичного чаювання на регуляцію рівня цукру в крові. Ці переваги були найбільш виражені у тих, хто щодня п'є темний чай", - розповів професор Тонджі Ву з Університету Аделаїди в Австралії

Відео дня

Вважається, що понад п'яти мільйонів британців живуть з діабетом, причому за останні 15 років число випадків подвоїлася. Щорічно NHS витрачає на лікування цього захворювання не менше 10 мільярдів фунтів стерлінгів - близько 10% всього бюджету.

При цьому захворюванні рівень цукру в крові стає занадто високим через проблеми з виробленням організмом гормону інсуліну, який розщеплює глюкозу.

Попередні дослідження показали, що вживання чаю може знизити ймовірність розвитку діабету і серцево-судинних захворювань, але як це відбувається, поки неясно. В останньому дослідженні, представленому на конференції Європейської асоціації з вивчення діабету в Гамбурзі, вивчалося питання про те, як цей напій впливає на ризик розвитку діабету.

У дослідженні взяли участь 1923 дорослих жителів Китаю, яких запитали, як часто вони п'ють чай: ніколи, час від часу, часто і щодня. Учасників також запитували, який тип чаю вони п'ють: зелений, чорний, темний - вид ферментованого чаю з Далекого Сходу - або інший чай.

Дослідники взяли аналізи крові та сечі, щоб визначити кількість цукру в них та виміряти резистентність до інсуліну. Виявилося, що при вживанні більшої кількості чаю в сечу потрапляє більше цукру, що допомагає контролювати рівень цукру в крові і знижує ризик розвитку діабету.

У людей, які пили тільки чорний чай, ризик розвитку діабету був на 8% нижче

"Щоденне вживання темного чаю може знизити ризик розвитку та прогресування діабету 2 типу, покращивши контроль рівня цукру в крові. Якщо розглянути різні біомаркери, пов'язані зі звичним вживанням темного чаю, то це може бути одним з простих кроків, які люди можуть легко зробити для поліпшення свого харчування і здоров'я", - зазначив професор Зілін Сун з Південно-Східного університету.

Раніше УНІАН писав, що названо три продукти на сніданок, які допоможуть знизити рівень холестерину.

Вас також можуть зацікавити новини: