Цей рецепт є дуже легким та швидким / колаж УНІАН, скриншоти

Влітку настає справжній сезон кабачків. У мережі є безліч рецептів, як приготувати цей овоч, однак у EatingWell поділилися, як приготувати ніжний запечений кабачок з часниковим маслом. 

Інгредієнти:

  • 2 середні кабачки, необрізані і розрізані вздовж навпіл;
  • 1 столова ложка оливкової олії;
  • 2 середні натерті зубчики часнику;
  • ¼ чайної ложки меленого перцю;
  • 1 столова ложка несолоного масла;
  • 1 столова ложка подрібнених свіжих м'яких трав, до прикладу, петрушка;
  • ½ чайної ложки тертої цедри лимона;
  • ½ чайної ложки солі;
  • 1 столова ложка тертого пармезану.

Спосіб приготування

Розігрійте духовку до 230 °C. За допомогою гострого ножа зробіть нарізані сторони половинок кабачків хрестоподібним візерунком. Висушіть кабачки, покладіть нарізані сторони вгору на велике деко. 

У невеликій мисці змішайте одну столову ложку олії, ¼ чайної ложки часнику і ¼ чайної ложки перцю. Змастіть сумішшю обидві сторони кабачків. Розкладіть кабачки по краях деко, нарізаною стороною вниз. Запікайте на нижній решітці, поки вони не стануть майже м'якими близько 10 хвилин. Далі перемістіть деко вище, збільште температуру духовки та запікайте їх ще 8-10 хвилин.

"Тим часом змішайте в невеликій мисці м'яке масло, 1 столову ложку зелені, ½ чайної ложки цедри лимона, ¼ чайної ложки солі і решту ½ чайної ложки часнику. Вийміть кабачки з духовки, переверніть і відразу змастіть масляною сумішшю. Посипте 1 столовою ложкою пармезану і рештою ¼ чайної ложки солі", - додали у матеріалі. 

Інші смачні рецепти

Раніше шеф-кухар розповів, як приготувати шоколадно-вишневі кекси. За словами фахівця, для кращого смаку потрібно приготувати шоколадний ганаш та вишневе варення, яке додається в кекси.

Також стало відомо, як смачно приготувати баклажани. За рецептом Маріанни Вільямс, скибочки баклажанів спочатку запікаються, а потім укладаються шарами з томатним соусом, моцарелою і пармезаном.

Вас також можуть зацікавити новини: