У темному шоколаді багато клітковини / фото ua.depositphotos.com

Темний, молочний чи білий? Спеціаліст з харчування розповів, який шоколад корисніший за всі інші та чому.

Як пише USA TODAY, дипломований дієтолог Даніель Крамбл Сміт заявив, що темний шоколад - найкорисніший вид шоколаду. Він насичений антиоксидантами та містить такі мінерали, як залізо, магній і фосфор.

Який шоколад найкорисніший і чому

У темному шоколаді також багато клітковини і флавоноїди, які допомагають знизити запалення, кров'яний тиск і рівень холестерину, а також захистити від серцево-судинних захворювань, пояснив експерт.

Відео дня

Як відомо, шоколад виготовляється з багатих на антиоксиданми какао-бобів, і, за словами Крамбл Сміт, чим шоколад темніше, тим більше в ньому антиоксидантів. Шоколад часто класифікується за відсотком на етикетці: 70% какао або вище - найздоровіший варіант.

Як показало дослідження 2022 року, опубліковане у журналі біохімії харчування, споживання шоколаду з вмістом 85% какао надає пребіотичний ефект та може поліпшити настрій,

Разом з тим, дослідження показали, що деякі сорти темного шоколаду містять "відносно високий рівень" свинцю або кадмію. І якщо ви хочете отримати користь для здоров'я від темного шоколаду без впливу цих важких металів, Крамбл Сміт рекомендує уважно вивчити компанію та бренд, щоб переконатися, що шоколад безпечний.

Нагадаємо, раніше дієтолог назвала 18 суперважливих продуктів для здоров'я.

Вас також можуть зацікавити новини: