Поліцейські з вертольотом шукали дику кішку, а знайшли скульптуру / Фото: JULIET SIMPSON

У британському графстві Кент озброєні поліцейські і вертоліт ловили тигра, який виявився статуєю.

Поліцейських відправили в село Андеррівер "після того, як було отримано повідомлення, що в цьому районі помітили велику хижу кішку". Їх зустріла автор фігури тигра 85-річна Джульєт Сімпсон, повідомляє ВВС.

"Я відвела їх до скульптури, вони як слід посміялися і зробили багато фотографій", - говорить скульптор.

Відео дня

Від сусіда вона дізналася, що хтось подзвонив в поліцію і повідомив, що в сусідньому лісі бачили хижака. Тоді Сімпсон відразу подалася до своєї скульптури, що знаходиться неподалік від її будинку.

Читайте такожЧерез відсутність туристів рідкісні морські корови повернулися на узбережжі Таїланду (відео)

"З сусіднього поля прийшла ціла юрба озброєних поліцейських. До того моменту вони вже зрозуміли, що тривога виявилася помилковою, тож я запитала в них: "Хочете, я познайомлю вас з моїм справжнім живим тигром?" Він справді виглядає, як справжній, я його таким і задумувала, і він стоїть приблизно за 30 метрів від стежки, так що його не дуже добре видно", - розповіла Сімпсон.

Скульптура, зроблена з дроту й епоксидної смоли, знаходиться в цьому місці вже близько 20 років, і перебуває в далеко не найкращому стані, уточнила скульптор.

Тигр "живе" в лісі вже 20 років / Фото: JULIET SIMPSON

"Коли я поставила цього тигра в лісі за своїм будинком, було схоже, що в цьому лісі він свій. Так що я вирішила його не продавати. От він там з того часу і сидів", - говорить Сімпсон.

Поліцейські прибули на місце в якості запобіжного заходу, і в результаті пошуків встановили, що ніякої тварини не було, як і ризику для людей. До "упійманні тигра" також підключився поліцейський вертоліт.

Втім, дії поліції не виглядають як зайва обережність, якщо згадати, що в графстві Кент знаходиться кілька сафарі-парків, де живе чимало диких тварин, у тому числі тигри.

У минулому не раз бували випадки, коли хижаки втікали з кліток.

Як повідомляв раніше УНІАН, в японському океанаріумі садові вугрі через відсутність відвідувачів почали забувати вигляд людей, тому працівники закликали охочих говорити з ними по відеозв'язку.