Про свою смерть чоловік дізнався у податковій / фото REUTERS

Житель Полтава вже 11 років офіційно вважається мертвим. Суд прийняв відповідне рішення на підставі заяви дружини.

Про це повідомляє "Суспільне".

Чоловік перебував у місцях позбавлення волі, а після звільнення вирішив відновити ідентифікаційний код через податкову інспекцію, але з'ясувалося, що він числитися мертвим з 2010-го року.

Відео дня

"Мені дзвонять, кажуть:"Так і так, розумієте, ви мертвий". Я кажу: "Я якому сенсі?"."Ось так, ми послали на Київ запит", видали, що Шишацький суд мене у 2010-му році поховав. Я шокований", - розповів потерпілий.

Читайте такожПохований живцем знахар обіцяв повстати з мертвих, але щось пішло не так

Пізніше з'ясувалося, що до суду звернулася дружина чоловіка. Вона заявила, що її чоловік Анатолій вийшов з дому у 2007 році й не повернувся, а протягом наступних трьох років ніхто його нібито не бачив. На підставі цих даних голова суду Віктор Рябченко визнав чоловіка мертвим.

За слова потерпілого, весь цей час він жив та працював у Полтаві у й розшуку не був.

"Я ж не зобов'язаний сидіти в тому селі. На якій підставі? Якби я був поданий зниклим безвісти, але нічого. Це вони три роки просто так просиділи, пробули, думають: "Та судимий, може десь сидить, а може вбили". Це треба все перевіряти. Вони просто поставилися халатно", - обурився чоловік.

Як раніше повідомляв УНІАН, раніше в Полтавській області "заживо" поховали Костянтина Джеджеру. Про те, що він "неживий", чоловікові повідомили патрульні, коли зупинили його автомобіль за порушення правил дорожнього руху.