
Пиріг із полуницею та ревенем - це чудовий десерт для весняного сніданку і ідеально доповнить ранкову чашку кави. Він виходить вологим і ніжним, а трейзельна крихта зверху надає йому особливої чарівності. Як пише портал MarthaStewart, для його приготування вам не знадобиться жодного спеціального обладнання, лише пара мисок, каструля для приготування фруктів і стандартна форма для випічки розміром 20 на 30 см. На підготовку пирога піде всього 20 хвилин плюс година на випічку.
Інгредієнти:
- 300 г охолодженого несолоного масла, плюс ще трохи, розм'якшеного, для змащування форми
- 60 г свіжовичавленого лимонного соку (близько 2 лимонів)
- 45 г кукурудзяного крохмалю
- 330 г цукру
- 500 г полуниці, очищеної та нарізаної
- 750 г ревеню, очищеного і нарізаного на шматочки
- Близько 500 г універсального борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- ½ чайної ложки харчової соди
- Щіпка солі
- 2 великих яйця
- 350 г пахти
- 1 чайна ложка чистого ванільного екстракту
Як приготувати:
- Розігрійте духовку до 175 °С. Змастіть деко для випічки олією і відставте в сторону.
- Змішайте лимонний сік, кукурудзяний крохмаль і 120 г цукру в середній каструлі. Додайте полуницю і ревінь; готуйте, часто помішуючи, на середньому вогні, поки ревінь не стане м'яким, а рідина не загусне, 15-20 хвилин. Перекладіть у середню миску; дайте охолонути.
- Змішайте 90 г цукру і 100 г борошна в середній мисці. Розтопіть 60 г масла в невеликій каструлі на слабкому вогні. Вилийте в суміш і руками перемішайте до стану крихти. Відставте в сторону.
- Змішайте борошно і цукор, що залишилися, розпушувач, соду і сіль у великій мисці. Масло, що залишилося, поріжте на борошняну суміш, і розітріть у крихту.
- В окремій мисці змішайте яйця, маслянку і ваніль. Вилийте в борошняну суміш; перемішайте до об'єднання.
- Рівномірно розподіліть половину тіста в підготовленій формі. Зверху викладіть половину фруктового соусу. Акуратно розподіліть тісто, що залишилося, по фруктах і зверху викладіть фруктовий соус, що залишився. Посипте крихтою.
- Випікайте, поки пиріг не стане золотисто-коричневим і не буде пружинити при натисканні в центрі, приблизно 1 годину. Переставте форму на решітку, щоб дати йому трохи охолонути.
Раніше кулінарка поділилася рецептом неймовірно пишного бісквіта "Вікторія".