Дізнайтеся, як приготувати ідеальне яйце-пашот / фото ua.depositphotos.com

У мережі розкрили простий трюк, який гарантує, що яйця-пашот щоразу будуть виходити ідеальними. Лайфаком поділилася дієтологиня та фахівчиня зі стійких систем харчування Христина Маніан у своїй статті для simplyrecipes.com.

За її словами, трюк вона дізналася завдяки геніальному рецепту від Дженев'єви Ко, опублікованому в New York Times Cooking.

"На мій подив, у мене вийшла ідеально зварена партія яєць з першої ж спроби", - зазначила Маніан.

Відео дня

Як готується яйце-пашот - простий трюк

За словами авторки, основний трюк полягає у використанні для приготування яєць-пашот сковороди з високими бортами замість каструлі, яка потрібна для більшості інших методів.

При цьому в рецепті є кілька інших унікальних рекомендацій, які також варто згадати і використовувати, зазначила дієтолог.

Спосіб приготування:

  • Налийте в сковорідку невелику кількість води й доведіть її до кипіння на середньо-сильному вогні.
  • Потім помістіть цілі, нерозбиті й у шкаралупі яйця у воду за допомогою шумівки на 15-20 секунд, не довше.
  • Додайте чайну ложку білого дистильованого оцту у воду і розбийте яйця в сковороду.
  • Зменшіть вогонь до середньо-слабкого і варіть яйця від трьох до шести хвилин, залежно від того, наскільки тверді жовтки вам подобаються.

Як додала Маніан, цей метод чудово підходить для приготування великої партії яєць-пашот для компанії, оскільки ви можете приготувати шість або більше яєць за раз залежно від розміру вашої сковороди.

"Це ідеальний варіант для святкового сніданку у вихідні. При використанні цього рецепта для розваги гостей я рекомендую готувати яйця всього три хвилини. Тримайте їх у теплій водяній бані, доки не прийде час подавати", - порадила експертка.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як приготувати яйце-пашот за рецептом Гордона Рамзі.

Вас також можуть зацікавити новини: