
У мережі розкрили простий трюк, який гарантує, що яйця-пашот щоразу будуть виходити ідеальними. Лайфаком поділилася дієтологиня та фахівчиня зі стійких систем харчування Христина Маніан у своїй статті для simplyrecipes.com.
За її словами, трюк вона дізналася завдяки геніальному рецепту від Дженев'єви Ко, опублікованому в New York Times Cooking.
"На мій подив, у мене вийшла ідеально зварена партія яєць з першої ж спроби", - зазначила Маніан.
Як готується яйце-пашот - простий трюк
За словами авторки, основний трюк полягає у використанні для приготування яєць-пашот сковороди з високими бортами замість каструлі, яка потрібна для більшості інших методів.
При цьому в рецепті є кілька інших унікальних рекомендацій, які також варто згадати і використовувати, зазначила дієтолог.
Спосіб приготування:
- Налийте в сковорідку невелику кількість води й доведіть її до кипіння на середньо-сильному вогні.
- Потім помістіть цілі, нерозбиті й у шкаралупі яйця у воду за допомогою шумівки на 15-20 секунд, не довше.
- Додайте чайну ложку білого дистильованого оцту у воду і розбийте яйця в сковороду.
- Зменшіть вогонь до середньо-слабкого і варіть яйця від трьох до шести хвилин, залежно від того, наскільки тверді жовтки вам подобаються.
Як додала Маніан, цей метод чудово підходить для приготування великої партії яєць-пашот для компанії, оскільки ви можете приготувати шість або більше яєць за раз залежно від розміру вашої сковороди.
"Це ідеальний варіант для святкового сніданку у вихідні. При використанні цього рецепта для розваги гостей я рекомендую готувати яйця всього три хвилини. Тримайте їх у теплій водяній бані, доки не прийде час подавати", - порадила експертка.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, як приготувати яйце-пашот за рецептом Гордона Рамзі.