/колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Ківі - один із тих фруктів, який складно не полюбити: свіжий, ароматний, з легкою кислинкою і безліччю вітамінів. За своїм скромним зовнішнім виглядом він приховує справжнє джерело поживних речовин, здатних підтримувати здоров'я всього організму.

Він корисний для шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної та імунної систем, що підтверджують дослідження. Ківі також може покращувати рівень цукру в крові завдяки вмісту клітковини, пише VeryWell Health.

Що якщо щодня їсти ківі - вплив на цукор у крові

Цей фрукт не просто смачний перекус, а справжній природний "мультивітамін", у якому поєднуються вітамін C, антиоксиданти та клітковина.

Відео дня
  • Клітковина

Вживання ківі може спричинити тимчасове підвищення рівня цукру в крові, але це не обов'язково погано. "Це нормально - і необхідно - щоб рівень цукру в крові підвищувався після вживання фруктів або будь-яких інших продуктів, що містять вуглеводи", - заявила дієтологиня, магістерка наук Аліса Рамсі, авторка книги Unapologetic Eating і засновниця консалтингової компанії Rumsey Nutrition Consulting.

Підвищення рівня цукру в крові сигналізує про звільнення інсуліну, який допомагає нашому організму засвоювати глюкозу з їжі та перетворювати її на енергію. Однак клітковина в ківі допомагає пом'якшувати стрибок цукру в крові, додала вона. Щоб отримати ще більше клітковини, їжте ківі разом зі шкіркою.

  • Низький глікемічний індекс

Розчинна клітковина, що міститься в ківі, допомагає сповільнювати травлення і контролювати швидкість, з якою цукор надходить у кровообіг, сказала дієтологиня Шарліз Дель Росаріо, фахівець лікарні USC Verdugo Hills Hospital, що входить до системи Keck Medicine of USC.

"Ківі вважається продуктом із низьким глікемічним індексом, що означає, що він спричиняє помірніше та стабільніше підвищення рівня цукру в крові в порівнянні з іншими продуктами", - додала Дель Росаріо.

Однак немає нічого такого в самому ківі, що безпосередньо знижувало б рівень цукру в крові. Важливо розуміти, що харчування, багате на клітковину - таку, що міститься в ківі, - пов'язане з поліпшенням показників здоров'я і зниженням ризику захворювань, додала дієтологиня з Торонто Еббі Лангер, засновниця Abby Langer Nutrition.

  • Антиоксиданти

Ківі також містить антиоксиданти, включно з вітаміном C, які можуть позитивно впливати на регуляцію цукру в крові, сказала Дель Росаріо. "Однак необхідні додаткові докази, щоб підтвердити це твердження", - додала вона.

Поєднання ківі з білками та жирами також допомагає стабілізувати рівень цукру в крові після їжі. Наприклад, за словами Рамсі, вживання ківі разом із грецьким йогуртом і горіховою олією може допомогти пом'якшити стрибок цукру в крові.

Головне пам'ятати, що надмірне вживання будь-якого одного продукту - погана ідея. Занадто велика кількість ківі може викликати проблеми з травленням, такі як здуття, діарею або блювоту.

Інші цікаві новини зі сфери здоров'я

Раніше УНІАН повідомляв про 7 продуктів, які містять більше пробіотиків, ніж йогурт. Пробіотики допомагають зміцнити і підтримувати баланс у мікробіомі, який, своєю чергою, відіграє ключову роль у здоров'ї організму, сприяючи зміцненню імунітету, покращенню роботи мозку, поліпшенню травлення і профілактиці хронічних захворювань.

Крім того, ми розповідали, чому варто пити зелений чай з лимоном. Така комбінація може бути особливо корисною для регулювання рівня цукру в крові та функціонування імунної системи.

Вас також можуть зацікавити новини: