Без допомоги професіонала іноді складно визначитися, яке м'ясо купувати/ фото ua.depositphotos.com

Купуючи м'ясо, люди дуже часто роблять одну поширену помилку, через яку обирають шматки, які не підходять за якістю і цілями приготування. Як одностайно заявили порталу simplyrecipes.com три м'ясники, ця помилка - не розмовляти з продавцем під час купівлі м'яса.

Чому так важливо поговорити з м'ясником

Замість того, щоб з'ясовувати все методом проб і помилок, ваш м'ясник може поділитися досвідом, який допоможе вам знайти правильний шматок за найкращою ціною. 

Наприклад, як пояснює Денні Арріга, м'ясник із Whole Foods, не всі яловичі відруби однакові. Крім очевидної різниці в ціні, у кожного відрубу своя структура м'язів, яка впливає як на ніжність, так і на смак. Покупці часто сперечаються між філе і яловичою грудинкою, і він зазвичай радить їм вибирати грудинку.

Відео дня

"Філе важко різати, а яловича грудинка зберігає більше смаку завдяки своїй м'язовій структурі", - каже Арріга.

М'ясники також є джерелом інформації про безпеку. Ед Кемпбелл із Kings Food Markets каже, що одна з найпоширеніших помилок, з якою він стикається, - це невизначеність у температурі приготування.

"Ми можемо допомогти вам уникнути здогадок", - пояснює він, рекомендуючи ідеальний ступінь підсмажування стейка або нагадуючи, що курку і свинину необхідно готувати за температури, безпечної для харчових продуктів. Його поради можуть уберегти вас від сухого, пересмаженого м'яса і небезпечних продуктів.

І нарешті, саме ставлення. Браян Гварначча зі Stew Leonard's каже, що він і його колеги з радістю дадуть відповідь на запитання, розкажуть, яка яловичина найкраще підійде сьогодні, порекомендують, скільки її купити для святкового столу, або поділяться порадами щодо приготування складного шматка м'яса.

"Ми не просто даємо вам м'ясо", - сказав він мені. "Ми допомагаємо вам досягти успіху на кухні".

Раніше УНІАН розповідав, що одного разу вчені зважилися на незвичайний кулінарний експеримент. Вони приготували і з'їли рагу з м'яса бізона, який пролежав у вічній мерзлоті 50 тисяч років.

Вас також можуть зацікавити новини: