Експерт пояснив, чому ананас корисно їсти перед сном / колаж УНІАН з ua.depositphotos.com

Якщо їсти один смачний фрукт - ананас - перед сном чи пити свіжий ананасовий сік, можна покращити свій сон.

В ананасі є амінокислота триптофан, яка природним чином підвищує у мозку рівень мелатоніну (гормон, який сигналізує про початок сну) та серотоніну (його називають гормоном радості) й викликає відчуття заспокоєння, сонливості й розслабленості, розповів Metro тренер зі сну Макс Кірстен.

"Вживання ананасів чи вживання свіжого ананасового соку перед сном підвищує рівень маркерів мелатоніну в мозку на 266%", - поділився експерт. Він додав, що в ананасі також є фермент бромелайн, який відомий своїми протизапальними властивостями.

Відео дня

За словами тренеру зі сну, в ананасі також міститься багато води, що може допомогти вам підтримувати тіло у чудовій формі.

Цікаві новини про сон - сьогодні це варто прочитати

Вчені з Університетського коледжу Лондона провели дослідження щодо сну - проаналізувавши відомості понад 35 тисяч осіб у віці від 40 до 69 років й дійшли до дуже цікавих висновків.

За відомостями вчених, денний сон дуже корисний для здоров'я, оскільки допомагає відтермінувати старіння мозку. Науковці зазначили, що користь може принести навіть короткий сон у денний час.

Вас також можуть зацікавити новини: