
Звичайна смажена капуста легко перетвориться на "зірковий" гарнір або навіть основну страву вашого столу за допомогою цього способу приготування, пише eatingwell.com.
Зазначається, що вказаний метод схвалили три шеф-кухарі:
"Коли довелося обирати "найкращий" спосіб приготування, все звелося до простого обсмажування, техніки, яка дає ідеальну ніжно-хрустку текстуру. За допомогою всього лише сковорідки і трохи терпіння цей повсякденний інгредієнт може скинути свою репутацію тихоні і показати нам, з чого він насправді зроблений".
Як приготувати капусту - найкращий метод
Під час обговорення техніки всі кухарі погодилися, що правильне обсмажування є наріжним каменем.
За словами кулінарів, оволодіння цією технікою зводиться до трьох ключових елементів: правильний розмір сковорідки, контроль температури та додавання приправ.
Ось, що радять експерти:
Використовуйте велику сковороду. За словами шеф-кухаря Гайді Фінк, це краще, як для контакту капусти з джерелом тепла, так і для випаровування. Також важливо нарізати капусту на однакові шматочки, додала вона.
Контролюйте температуру. Шеф-кухар Карла Контрерас зазначила, що вважає за краще починати з оливкової олії на холодній сковороді. Вона додає в пательню капусту разом із "маленькою дрібкою морської солі та кількома дрібками свіжомеленого перцю". І тільки потім збільшує вогонь до середньо-високого і обсмажує протягом кількох хвилин. Хоча шеф-кухар Рейчел Нарінс заявила, що можна почати і з добре розігрітої сковороди, головне - рівномірно обсмажити капусту.
Добре приправте. Як зазначила Контрерас, відсутність приправи і перцю може зробити страву явно невиразною. За її словами, хороша приправа - це просте рішення для більшості кулінарних завдань і причина, через яку їжа в ресторані така смачна.
Цей метод добре підходить для всіх видів капусти, включно з білоголовою, червоноголовою і китайською.
Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що яєчня буде з ідеальним жовтком, якщо ви додасте один інгредієнт на сковороду.