depositphotos.com

Кухонні ножі з часом можуть затупитися, але що робити, якщо у вас немає спеціальної точилки під рукою, щоб повернути їм колишню гостроту?

Як пише Express, шеф-кухар і кулінарний інструктор Андреа Бакетт в Instagram поділилася простим і зручним лайфхаком, як заточити ножі за допомогою предмета, який є в кожній шафі, - керамічного кухля.

Андреа розповіла, що для заточування ножів потрібен тільки кухоль або миска з опуклим і неглазурованим керамічним краєм по дну. Вам необхідно проводити по ньому ножем, щоб заточити лезо.

Відео дня

"Необхідно вести ніж по краю під кутом 20 градусів. Чи ідеально це? Ні. Чи заточить це ніж так, щоб можна було різати помідори? 100%. Це чудове рішення, коли у вас немає точила", - запевняє вона.

К

Андреа попередила, що заточувати ножі слід на рівній поверхні, щоб не поранитися.

Потім вона розрізала помідор, щоб переконатися в гостроті свого ножа: ніж прослизнув крізь звичайний салатний овоч, не порвавши шкірочки і не розчавивши ніжну м'якоть.

ск

Коментатори під відео були в захваті від цього лайфхака. Багато хто сказав, що й гадки не мав, що можна використовувати звичайне кухонне приладдя, щоб ножі були досить гострими для повсякденних кулінарних завдань.

Раніше УНІАН писав, як запобігти утворенню накипу в чайнику.

Вас також можуть зацікавити новини: