NGC 2264 - це скупчення молодих зірок / Колаж УНІАН / фото NASA, ua.depositphotos.com

Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) показало "Ялинкове скупчення", яке нагадує різдвяну ялинку.

Знімок опубліковано на офіційній сторінці агентства у соціальній мережі Facebook. Зазначається, що його повернули за годинниковою стрілкою приблизно на 160 градусів від астрономічного стандарту Півночі, щоб здавалося, ніби верхівка дерева знаходиться у верхній частині зображення.

Сині та білі вогні - це молоді зірки, які випромінюють рентгенівське випромінювання, виявлене обсерваторією "Чандра". Оптичні дані телескопа WIYN показують зеленим кольором газ у туманності, що відповідає "хвої" на дереві, а інфрачервоні дані Two Micron All Sky Survey показують зорі переднього і заднього планів білим кольором. 

Відео дня

Зазначається, що NGC 2264 - це скупчення молодих зірок віком від одного до п'яти мільйонів років у Чумацькому Шляху на відстані близько 2500 світлових років від Землі.

фото NASA

Інші новини від NASA:

Нагадаємо, що нещодавно американське космічне агентство вперше відправило на Землю відео у форматі Ultra HD з глибокого космосу.

Також раніше вони опублікували нові зображення Марса, зроблені орбітальним апаратом Odyssey за допомогою камери Thermal Emission Imaging System.

Вас також можуть зацікавити новини: