Скандальна задачка на логіку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Існують різні головоломки і завдання, названі дитячими і простими, проте вирішити їх може далеко не кожна доросла людина. УНІАН пропонує і вам випробувати себе - легендарне завдання на логіку нижче в матеріалі.

Математична задача на логіку - перевірте свій інтелект

Виявилося, що таке складне завдання на логіку може поставити в ступор навіть людину з високим рівнем IQ. Для того щоб знайти рішення, потрібно бути уважним і розумним, а також ретельно стежити за умовою головоломки. Спробуйте себе - постарайтеся вивести правильну відповідь.

Завдання на логіку - умова.

Відео дня

Ви взяли в борг у друга і у подруги по 25 гривні, у вас вийшло 50 гривень. Пішли в магазин і там витратили 45 гривень. 50-45=5, залишилося 5 гривень. По дорозі зустріли сусіда, зайняли йому 3 гривні. 5-3=2, залишилося 2 гривні. Прийшовши додому, ви віддаєте по 1 гривні другу і подрузі, тепер ви винні їм по 24 гривні. 24+24=48 гривень. У цей момент 3 гривні вам віддає сусід, 48+3=51 гривня.

Питання: звідки взялася 1 зайва гривня?

Завдання на логіку - відповідь.

Незалежно від того, скільки ви витратили в магазині або зайняли сусідові, друзям ви залишилися винні 50 грн. Борг ваш і борг вам - це різні величини, які підсумовувати не можна. Саме тому крок "48+3" не має сенсу - через нього з'являється зайва гривня.

Вас також можуть зацікавити новини: