Жінка за 5 років скинула майже 100 кг / колаж УНІАН, фото facebook.com/amy.guerrerosather

Всі ми хочемо знайти "чарівну таблетку", яка допоможе нам при схудненні. Останні наукові дослідження довели, що такою "паличкою-виручалочкою" може стати один простий щоденний перекус – мигдаль.

Як пише Woman’s World, згідно з останніми даними, мигдаль контролює рівень цукру в крові краще, ніж деякі ліки від діабету, а в міру підвищення рівня цукру жир спалюється швидше. Це спонукало все більшу кількість експертів рекомендувати мигдаль для схуднення.

І, як стверджує американка Емі Сатер, саме додавання мигдалю в раціон допомогло їй відмовитися від ліків від діабету і схуднути на 98 кілограмів. 

Відео дня

Спочатку Емі важила 176 кілограмів і перепробувала всі можливі дієти, щоб схуднути. Їй потрібна була закуска, яку можна носити з собою, щось, що їй подобається і достатньо насичує, утримуючи від зривів. Дієтолог порекомендував їй включити в раціон мигдаль, оскільки він ідеально підходить для людей з діабетом.

Мигдаль став одним з поштовхів, які посприяли схудненню Емі. За близько 5 років вона змогла нормалізувати своє харчування, скинула 98 кілограмів і змінила розмір одягу з 32 на розмір 8 або 10.

4 причини їсти мигдаль для схуднення

1. Мигдаль знижує апетит

Як пояснює Емі Хосода, доктор медичних наук, яка сама скинула 45 кілограмів, поєднання здорових жирів, білків, клітковини, антиоксидантів та інших поживних речовин в мигдалі "допомагає уповільнити і згладити стрибок рівня цукру в крові після їжі". І коли рівень цукру в крові добре контролюється, зазвичай також знижується голод і нездорова тяга до їжі.

Крім того, австралійські дослідники виявили, що поживні речовини, що містяться в мигдалі, викликають вивільнення спеціальних пептидів, які змушують нас відчувати себе дуже задоволеними і менше цікавитися обробленою їжею. Вони кажуть, що ефект настільки потужний, що в ті дні, коли ми їмо мигдаль, ми автоматично зменшуємо споживання шкідливої їжі приблизно на 371 калорію.

2. Тяга до комфорту зникає

Ми часто перекушуємо, щоб відволіктися від негативних почуттів, і мигдаль теж може допомогти. Дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, показало, що горіхи істотно зменшують депресію - ймовірно, тому, що вони "годують" бактерії в нашому травному тракті, які виділяють хімічні речовини, що викликають гарне самопочуття, пов'язані з більш щасливим настроєм.

3. Жир на животі зникає

Коли ми їмо мигдаль, рівень цукру в крові і інсулін падають, ми більше не відкладаємо цукор постійно у вигляді жиру на животі. А в міру нормалізації інсуліну він "розблокує" жирові клітини черевної порожнини, дозволяючи спалити їх вміст. За даними одного дослідження, любителі мигдалю зменшили свою талію на 330% більше, ніж здорові їдці, які відмовилися від мигдалю.

4. Жир нарешті зникає

Дослідження показують, що оскільки мигдаль знижує рівень інсуліну, він також викликає сплеск рівня гормону глюкагон на 38,7%, основним завданням якого є вивільнення накопиченого жиру, щоб його можна було перетворити в енергію.

Як використовувати мигдаль для схуднення і поліпшення рівня цукру в крові.

Експерти кажуть, що мигдаль допомагає вгамувати голод і швидше спалити "цукровий живіт" при будь-якому плані здорового харчування. Улюблений спосіб доктора Хосоди-використовувати їх для оптимальної втрати ваги: з'їжте порцію мигдалю (близько 15 горіхів) плюс випийте склянку води за 20-30 хвилин до основного прийому їжі.

Раніше дієтологи назвали 10 найкращих закусок для схуднення, вони допоможуть наростити м'язи.

Вас також можуть зацікавити новини: