Ковтання жуйки не зашкодить вашому здоров'ю / Фото pixabay.com

Кожен із нас, напевно, хоча б раз у житті випадково чи свідомо ковтав жувальну гумку . І, мабуть, у багатьох виникало запитання, як на довго жуйка затримається в організмі і чи не зашкодить це здоров'ю. Відповідь на це питання дав професор клінічної гастроентерології Оксфордського університету у Великій Британії Саймон Тревіс, передає CNN .

Існує поширена думка, що після проковтування жуйка затримається у шлунку аж на 7 років. Професор говорить, що це міф.

"Це казка старих бабусь. Я не знаю, звідки взявся цей міф - я можу тільки припустити, що це було запропоновано, бо хтось хотів заборонити своїм дітям жувати жуйку", - каже Саймон Тревіс.

Відео дня

За його словами, ковтання гумки шкідливе для організму лише в тому випадку, якщо це робити часто.

"Якщо ви проковтнете жувальну гумку, вона пройде через шлунок, потрапить у кишечник і вийде незміненою. Бувають випадки, коли жувальна гумка затримується в кишечнику немовлят і навіть дітей, якщо вони багато проковтнули, а потім викликає непрохідність. Але за понад 30 років гастроном я ніколи не бачив такого випадку", - пояснив лікар.

Доктор Аарон Керролл також вважає, що ковтання жуйки не зашкодить вашому здоров'ю, але і користі від цього не буде.

Цікаві поради для вашого здоров'я

Виявляється люди, які п'ють кофе, живуть довше і мають менший ризик розвитку діабету іншого типу, хвороби Паркінсона, серцево-судинних захворювань та деяких видів раку. Принаймні так стверджує професор фізичних вправ та дієтології Школи громадської охорони здоров'я Інституту Мілкена при Університеті Джорджа Вашингтона Роб ван Дам.

Лікарі назвали дев'ять продуктів, які ні в якому разі не можна розігрівати . До списку увійшли: рис, яйця, гриби, шпинат, картопля, морепродукти, курка, олія, дитяче харчування та молоко.

Вас також можуть зацікавити новини: