Згідно з планом, у 22 районах Дніпропетровщини замість 348 наявних громад буде створено 89 об'єднаних, повідомляє урядовий портал з децентралізації.

Документ розроблявся обласною державною адміністрацією спільно з Офісом реформ та пройшов обговорення у всіх районах.

Відео дня

"Усі території активно включилися в роботу і внесли свої правки до проекту Перспективного плану, який був затверджений облрадою на попередній сесії. Ми єдині в Україні, хто використав такий підхід – громади отримали майже місяць на обговорення. Підкреслю, що Перспективний план – це лише концепція, яка може змінюватися. Рішення про об'єднання громад приймають місцеві ради, а вже потім їх затверджуватиме облрада", – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Читайте такожВінницька обласна рада оприлюднила перспективний план формування територій громадНагадаємо, відповідно до Меморандуму від 16 квітня 2015 року Асоціація міст України у рамках проекту «ДІАЛОГ» надає підтримку Мінрегіону щодо діяльності Офісів реформ в областях. Завдання Офісів - допомагати облдержадміністраціям розробляти проекти перспективних планів формування територій спроможних громад.