Радіаційний фон у Києві не становить загрози для людини / Фото УНИАН

Пожежа у Чорнобильській зоні не призвела до небезпечного підвищення радіаційного фону.

Читайте такожПожежа в Чорнобилі: відкритого вогню немає, продовжують тліти трава і дерева (фото)

Про це у коментарі ТСН повідомила прес-секретар Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки Тетяна Вербицька.

"У повітрі немає такої кількості радіонуклідів, яка б могла вплинути на підвищення радіаційного фону". - зазначила вона.

За словами речниці Центру, 5 травня фон локально змінився, але навіть ті показники не перевищували допустимих рівнів.

Вербицька також зауважила, що пожежа спалахнула на не надто забрудненій території. Наразі природний фон у зоні відчуження не є перевищеним і коливається в межах норми.

"Теоретично, навіть якби загорівся дуже забруднений ліс, то все одно кількість нуклідів була би дуже малою внаслідок вкладу продуктів горіння, оскільки природний радіаційний фон у зоні відчуження - в межах норми", - підкреслила вона.  

Напередодні, 5 червня, в Чорнобильській зоні відчуження сталося загоряння сухої трави з подальшим розповсюдженням пожежі на 7 кварталів лісового масиву, на загальній площі близько 12 га. Горів ліс неподалік від захороненого в 1986 році села Копачі Іванківського району

У ДСНС сьогодні заявили, що перевищень допустимих норм радіації у Києві в результаті пожежі лісу у зоні відчуження Чорнобильської АЕС не зафіксовано.