З тіла вбитої тварини вилучили кулю від нарізної зброї / фото: zbroya.info

На Чернігівщині розшукують браконьєра, який вчора вбив самку червонокнижного лося.

Про це УНІАН повідомили у Державній екологічній інспекції в області.

Згідно з повідомленням, співробітники Держекоінспекції у Чернігівській області отримали оперативну інформацію про те, що в мисливських угіддях поблизу с. Андріївка Чернігівського району невідомий зловмисник застрелив молоду самицю лося європейського – виду, занесеного до Червоної книги України.

Відео дня

«Чоловік намагався безпосередньо на місці освіжувати тушу тварини, проте був помічений єгерською службою мисливського господарства. Намагаючись уникнути покарання, зловмисник почав тікати від переслідування на автомобілі марки Subaru Forester сірого кольору. Єгерській службі не вдалося наздогнати браконьєра, і той попрямував у напрямку Чернігова», - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що дані автомобіля передані до правоохоронних органів для з’ясування власника та особи порушника.

На місце події викликано слідчо-оперативну групу поліції. Під час огляду туші вбитої тварини слідчими виявлено та вилучено з м’язових тканин кулю від нарізної зброї, яку направлено на експертизу.

Як уточнили у секторі комунікацій ГУ НП в області, поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України (незаконне полювання), що карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

Наразі тривають слідчі дії.