Михайло Поковба мріяв розводити птахів ще з 90-х / фото УНІАН

Фазанів рідкісних порід вирощує на Закарпатті Михайло Поковба. У минулому році чоловік відкрив перший і поки єдиний фазанарій в області. І тільки на цих птахів не зупинився. Тепер по його двору бігають і волохаті кури, і павичі.

Читайте такожУ Кривому Розі водії зупинили рух заради порятунку пташеняти фазана (відео)

Як передає "Сегодня", Михайло Поковба мріяв розводити птахів ще з 90-х, коли вперше побував у фазанарії знайомого в Чехії. Ідею виношував 25 років. І як залишився безробітним – зважився її втілити.

"Я купив інкубатори, закупив в Чернівцях на фазанячій фермі яйця. З'їздив до Чернівців на ферму, подивитися як, щоб трохи знати про цю справу ", – розповідає Михайло.

Просторий фазанарій будував власними силами. А влітку минулого року вилупилися перші пташенята. Тепер в господарстві Михайла вже понад 60 фазанів шести порід. У тому числі і рідкісні. Фазанів чоловік планує розводити. Звичайних сірих купують мисливські господарства, а декоративних красенів беруть для будинку, для дітей. Звичайні стоять 300 грн, а ціна рідкісних може досягати і 2000 гривень. Доглядати за птахами не складно – каже Михайло.

"Їдять комбіновані корми. Фазан їсть мало. Дорослий фазан їсть на добу десь приблизно 80 грамів корму плюс зелень. Багато зелені треба. Зиму нашу вони переносять нормально, найголовніше, щоб не було протягу ".

Крім фазанів на фермі є ще чотири породи курей – гігантські "Сіра брама", карликові, волохаті іспанські та китайські шовкова. Вони просочилися на фермі пізніше. Михайло планує розводити і їх.