Румунський завод має майже 9-річний досвід переробки акумуляторів / recyclemag.ru

Київ домовився з підприємством Румунії про утилізацію 70 тонн відпрацьованих батарейок.

Як повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації, сьогодні комунальне підприємство «Київкомунсервіс» підписало відповідну угоду і уже на початку квітня поточного року планує відправити першу партію батарейок для переробки на спеціалізоване підприємство, що розташоване у Румунії.

Читайте такожКиїв домовився з польським підприємством про утилізацію відпрацьованих батарейокКоментуючи угоду заступник голови КМДА Петро Пантелеєв зазначив, що вперше в Україні такий обсяг зібраних батарейок направлять на безпечну й цивілізовану утилізацію.

Відео дня

«Дуже важливо, що ці 70 тонн не поїдуть на полігони та не забруднюватимуть навколишнє середовище. Адже екологи стверджують, що одна батарейка здатна забруднити до 20 кубометрів ґрунту та до 400 літрів води. Нам приємно, що нас підтримали представники ініціативи «Батарейки, здавайтесь!», які також паралельно відправляють зібрані ними батарейки на завод в Румунію», – пояснив він.

Директор комунального підприємства «Київкомунсервіс» Максим Ляшкевич поінформував, що тендер на обрання компанії-підрядника проведений в системі ProZorro. Переможцем обране підприємство ТОВ «Екологічні інвестиції», що забезпечить транспортування батарейок і їхню переробку на румунському заводі GreenWEEE, що знаходиться поблизу міста Бузеу.

Завод має майже 9-річний досвід переробки акумуляторів.

«Ми закликаємо киян і надалі активно користуватися контейнерами для небезпечних відходів, де можна залишити батарейки, люмінесцентні лампи та термометри. Також ми просимо оперативно повідомляти на нашу сторінку в Фейсбук або за телефонами на сайті http://kks.kiev.ua/, якщо раптом ви зафіксували пошкоджені контейнери чи контейнери із невідповідним вмістом. Наші працівники відпрацьовуватимуть такі звернення», - зазначив Ляшкевич.

Посадовець зауважив, що утилізація акумуляторів - лише частина комплексної роботи, що проводить місто в питанні сортування та правильного поводження із відходами.

Пантелеєв також нагадав, що минулого року в Києві відновили проект роздільного збору відходів, встановивши 2,5 тис. контейнерів для сухої фракції, а також окремо для пластику, паперу, скла. За цей період зібрали та відправили на переробку понад 6 тис. кубометрів відходів.

«Найближчим часом плануємо збільшити парк «роздільних» контейнерів ще на тисячу одиниць, також цього року вже встановили 55 одиниць антивандальних контейнерів-дзвіночків», - сказав посадовець.

Раніше УНІАН повідомляв, як у підвалі херсонської багатоповерхівки знайшли кілька тонн відпрацьованих батарейок.