REUTERS

Як повідомило "Радіо Формула", вжиті заходи допомогли частково розвантажити основні магістралі Мехіко, проте створили додаткове навантаження для системи громадського транспорту, особливо метро, повідомляє ТАСС.

В районі столиці Мексики і її передмість зареєстровано близько 5,4 млн автомобілів.

За даними Системи спостереження за станом атмосфери, в даний час забрудненість тропосферним озоном в долині Мехіко оцінюється в 130 балів (за шкалою від 0 до 200), що на 26 балів не нижче, ніж у вівторок. Фахівці відзначають, що частковому поліпшенню якості повітря сприяє вітер, що дме в південному напрямку. Тим не менше, очікується, що до кінця поточного тижня ситуація в районі однієї з найбільших міських агломерацій світу з населенням понад 20 млн осіб буде залишатися несприятливою.

Відео дня

Читайте такожУ Мехіко через екологічну обстановку обмежено використання приватних автомобілів

У середині березня в районі Мехіко вперше за 14 років була оголошена екологічна тривога через начне перевищення концентрації шкідливих речовин у повітрі. Після цього влада оголосила, що програма, яка забороняє використовувати машини в певний день тижня, буде поширюватися на всі автомобілі в регіоні. Нові правила, незважаючи на невдоволення певної частини населення і працівників сфери автоперевезень, вступили в силу 5 квітня в усіх 16 районах столиці і 18 муніципалітетах штату Мехіко.