Користувачів ВКонтакте закликали допомогти бездомним тваринам / Фото УНІАН

Про це УНІАН повідомили у прес-службі ВКонтакті в Україні.

"Ми вирішили нагадати всім і один одному, що деколи потрібно зупинитися, трохи відволіктися від роботи і дозвілля - й подивитися на тих, хто поруч", - розповів прес-секретар ВКонтакті в Україні Влад Леготкін.

Як зазначають ініціатори акції, щоб стати її учасником, потрібно опублікувати на своїй сторінці оповідання, фото або відео з хештегом #ВКдобро, розповівши про своє добрій справі. Допомогти можна, нагодувавши бездомного кошенятко або підібравши на вулиці собаку. Крім того, можна зв'язатися з найближчим притулком і запропонувати свою допомогу: наприклад, купити пакет корму, принести старі ковдри або ж приїхати і зводити на прогулянку вподобаного чотириногого друга.

Відео дня

Читайте також "Стоп живодерам": у Києві провели акцію у підтримку створення зоополіції (фоторепортаж)

"Перші дні весни ми зустріли разом з друзями, Юлею Саніною і гуртом The Hardkiss, в одному з притулків для тварин фонду Happy Paw — ми хотіли не тільки подарувати тваринам хвилини радості, привезти необхідні препарати, нашийники і повідки, але і власним прикладом показати, що допомагати просто", — зазначає Леготкін.

"Найбільша мрія кожного щеняти в притулку — стати домашнім. Але це далеко не єдине, чого вони потребують: корм, благодійні внески, волонтери і звичайні увага і турбота", - додають представники фонду Happy Paw.

Акцію вже підтримали солістка групи Pur:Pur Ната Сміріна, співачка Марія Яремчук. Їх історії разом з іншими кращими розповідями організатори збирають на спеціальній сторінці vk.com/vkdobro.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці лютого Київрада підтримала петицію про визнання вуличних котів частиною екосистеми міста.